Cosul meu (gol) 0

TOP VANZARI

Tot topul vanzari

Ulei esential de salvie bio

sauge S 5 ml
50,00 lei
EXPEDIERE IN 1-2 ZILE

Uleiul esential de salvie sclarea spre deosebire de cel de salvie officinalis, nu este neurotoxic. Tonic, echilibrant, regenerant este recomandat pentru ten si par grase, contra caderii parului, transpiratie excesiva, dereglari hormonale, menopauza.

Producator
IN STOC
Comenzi telefonice: 0721 393 383 Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
Comanda dvs. este pregătită și expediată în termen de 24-48 de ore
Retur al produselor achiziționate în termen de 14 zile

Uleiul esential de Salvie Sclarea, spre deosebire de uleiul de Salvia Officinalis, nu contine substante neurotoxice si avortive, putand fi utilizat in deplina siguranta, bineinteles respectand precautiile si modul de folosire al uleiurilor esentiale.

De altfel in Uniunea Europeana, este interzisa comercializarea uleiul esential de Salvia officinalis in stare pura.

Virtutile salviei sunt renumite din cele mai vechi timpuri, fiind denumita de altfel "iarba sfanta". Salvia are proprietati foarte asemanatoare hormonilor feminini si este o planta asociata cu luna si ciclul lunar, cel care gestioneaza functiile feminine. Legenda spune ca Zeus a fost crescut de o capra care se hranea cu salvie, laptele ei capatand astfel proprietati divine.

Uleiul esential de salvie sclarea concentreaza toate aceste minunate proprietati. In cosmetica, uleiul de salvie sclarea este excelent atat pentru tenul uscat cat si pentru cel gras, contra caderii parului si eliminarea matretii.

Datorita proprietatilor detoxifiante si drenante, uleiul esential de salvie sclarea este folosit in detoxifierea organismului, eliminarea celulitei si a retentiei de apa.

Tonic nervos si general, uleiul de salvie sclarea este extrem de eficient contra tuturor manifestarilor cauzate de epuizare generala fizica si nervoasa, dar mai mult decat orice, uleiul esential de salvie sclarea este aliatul feminin de necontestat in caz de tulburari legate de ciclul feminin (menstre dureroase, amenoree, sindrom premenstrual, menopauza) inclusiv a manifestarilor secundare provocate de aceste tulburari.

Un proverb italian ilustreaza de minune aceasta legatura "Sotia este stapana casei atunci cand salvia creste in gradina".
 
 
 PROPRIETATI

  • Regleaza secretia de sebum si transpiratia
  • Keratolitic, exfoliaza piele, stimuland innoirea celulara
  • Tonic pentru scalp si par
  • Tonic pentru sistemul circulator
  • Actiune similara estrogenilor
  • Regleaza tulburarile de ciclu menstrual si efectele secundare ale acestora
  • Relaxant, neurotonic, afrodisiac
  • Fixator de parfum

RECOMANDARI

  • Tenuri grase, incarcate, cu pori infundati si chisturi comedocenice
  • Tenuri acneice
  • Par gras, matreata, 
  • Caderea parului
  • Transpiratie excesiva
  • Inflamatii cutanate, furuncule
  • Cearcane
  • Probleme circulatorii, varice, hemoroizi
  • Amenoree, pre-menopauza, menopauza si tulburarile legate de acestea
  • Astenie generala si sexuala

 UTILIZARE

  • Incorporarea uleiului de salvie sclarea in cosmetice sau prepararea de cosmetice bio pentru tenuri grase, acneice: creme, lapte, lotiuni, serumuri 
  • Incorporarea uleiului de salvie sclarea in cosmetice sau prepararea de cosmetice bio pentru par gras si matreata: sampon, balsam, masca, apa de limpezire
  • Incorporarea uleiului de salvie sclarea in cosmetice sau prepararea de cosmetice bio contra caderii parului: sampon, balsam, masca, apa de limpezire 
  • Incorporarea in unguente sau prepararea de unguente pentru inflamatii cutanate, furuncule 
  • Incorporarea uleiului de salvie sclarea in cosmetice sau prepararea de cosmetice bio pentru activarea circulatiei sanguine, decongestionare venoasa, varice, hemoroizi 
  • Incorporarea in lotiuni, spray contra transpiratiei excesive 
  • Incorporarea in uleiuri de masaj facial pentru tenuri grase, acneice, in combinatie cu uleiuri esentiale si vegetale specifice 
  • Incorporarea uleiului de salvie sclarea in uleiuri de regenerare si fortifiere a scalpului, contra caderii parului si contra matretei
  • Incorporarea in masti purifiante, cicatrizante si antiinflamatoare pentru tenurile grase, acneice in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale, ingrediente si activi cosmetici, pudre vegetale specifice
  • Incorporarea in cataplasme cu ape florale, uleiuri esentiale si vegetale, pudra de tepezcohuite, centella asiatica pentru zonele afectate, inflamatii, furuncule, infectii cutanate
  • Vaporizare in ambient in combinatie cu alte uleiuri esentiale (diluate cateva picaturi), ape florale  pentru eliminarea oboselii si relaxarea organismului.
  • Fixator de  parfum in crearea parfumurilor

 DOZAJ

  • Ten: 1-1,5%
  • Corp: 1-2%

 PRECAUTII

  • A se efectua testul
  • A nu se utiliza in timpul sarcinii
  • A nu se utiliza pentru copiii mici
  • A nu se utiliza in caz de mastoze, cancere
  • A se utiliza cu prudenta datorita influentei hormonale
  • Utilizare interna doar cu avizul medicului, specialistului in aromaterapie 

COMPOZITIE

  • Ulei esential de salvie sclarea botanic si biochimic definit,  obtinut prin distilarea completa in vapori de apa a frunzelor proaspete de salvie sclarea

             100% pur - nediluat in ulei vegetal sau amestecat cu uleiuri cu proprietati asemanatoare
              100% natural - nedenaturat cu molecule de sinteza
              100% integral - nedecolorat, nedeterpenizat, nerectificat, nefractionat

  • Compusi naturali ce pot provoca alergii: linalol, limonene (specificatie conform Amendamentului nr. 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice/CE 15/2003)
  • Denumire: Salvia Sclarea Linnaeus
  • Produs in : Franta

PROPRIETATI ORGANOLEPTICE

  • Aspect: lichid limpede, mobil
  • Culoare: incolor la galben brun
  • Miros: de iarba cu note de camfor
  • Utilizare: cosmetica, aromaterapie, parfumerie

 
Pastrare: ferit de lumina si caldura.
 
Prezentare: 5 ml.

 

 

 Distilarea completa este procesul integral de distilare, dupa care nu mai urmeaza a-2-a sau a-3-a distilare, asigurand astfel uleiului esential concentratia maxima de principii active. Uleiurile esentiale pot fi obtinute din distilare completa, prima distilare, a doua distilare, a treia distilare, rezultand uleiuri esentiale de calitati diferite ale caror principii active scad pe masura ce planta sau componenta acesteia este supusa mai multor distilari.

 

 

 

 

Informatiile de pe acest site sunt oferite cu titlu informativ si nu pot fi considerate informatii medicale. Proprietatile, recomandarile si modul de utilizare sunt obtinute din surse de referinta si confirmate prin studii si observatii in mediul stiintific insa nu pot angaja sub nicio forma responsabilitatea noastra. Pentru utilizarea in scop medical, va rugam sa consultati un medic specialist.