Ulei esential de fistic salbatic bio
Uleiul esential de fistic desi este un ulei esential mai putin cunoscut, este din ce in ce mai folosit in aromaterapie si cosmetologie. De culoare galbena, cu aroma intens herbacee, uleiul esential de fistic este obtinut din ramuri inflorite si frunze si este foarte bogat in monoterpeni, in special betacariofilene, limonene, mircene si alfa-pinene, acestea confera uleiului esential de fistic proprietati deosebite antiseptice, antalgice, tonifiante si stimulante.
Dar in mod cu totul special uleiul esential de fistic este un ulei esential un extrem de puternic decongestionant al cailor respiratorii, sistemului venos si limfatic.
Uleiul esential de fistic este folosit in egala masura pentru tratarea arsurilor. Combinat cu alte uleiuri esentiale, uleiul esential de fistic este un excelent remediu in tratarea eczemelor varicoase, cianozei si fracturilor.
Din familia Anacardiacee, lentisicus pistacia. fisticul salbatic sau arborele de mastic este inrudit cu arborele de fistic. Creste in zonele aride ale regiunii mediteraneene, (europene, asiatice, africane, pana in insulele Canare).
Arbustul este foarte decorativ, datorita aspectului stufos, al frumusetii frunzelor si florilor. Lemnul de culoare roz cu venatura galbena este foarte apreciat in confectionarea pieselor de mobilier pretios. Fructele sunt comestibile, samburii fiind foarte asemanatori cu cei de fistic, dar foarte mici pentru a fi consumati.
Rasina acestui arbore este cunoscuta sub denumirea de mastic. Aceasta seva, care devine dura in contact cu aerul este folosita pentru prepararea gumelor de mestecat dar si in patiserie, in prepararea dulceturilor si lichiorurilor.
Rasina este folosita in tratarea ulcerelor de stomac fiind foarte eficace contra bacteriei Helicobacter Pylori si in medicina dentara.
Uleiul esential de fistic desi este un ulei esential mai putin cunoscut, este din ce in ce mai folosit in aromaterapie si cosmetologie. De culoare galbena, cu aroma intens herbacee, uleiul esential de fistic este obtinut din ramuri inflorite si frunze si este foarte bogat in monoterpeni, in special betacariofilene, limonene, mircene si alfa-pinene, acestea confera uleiului esential de fistic proprietati deosebite antiseptice, antalgice, tonifiante si stimulante.
Dar in mod cu totul special uleiul esential de fistic este un ulei esential un extrem de puternic decongestionant al cailor respiratorii, sistemului venos si limfatic.
Uleiul esential de fistic este folosit in egala masura pentru tratarea arsurilor. Combinat cu alte uleiuri esentiale, uleiul esential de fistic este un excelent remediu in tratarea eczemelor varicoase, cianozei si fracturilor.
In medicina traditionala africana, uleiul esential de fistic este foarte folosit in tratarea afectiunilor respiratorii, afectiunilor dermatologice, ale aparatului digestiv si sistemului venos.
PROPRIETATI
- Puternic decongestionant venos, limfatic si prostatic
- Antiseptice, antalgice
- Tonifiante si stimulante
- Regenerant al tesutului cutanat
RECOMANDARI
- Varice, picioare grele, edeme (ulei esential de fistic, imortele de Italia, patchouli, chiparos mereu verde, menta piperita, ulei vegetal de tamanu)
- Congestii limfatice si staze venoase (ulei esential de fistic, imortele de Italia, patchouli chiparos mereu verde, menta piperita, ulei vegetal de tamanu)
- Congestii limfatice, edeme limfatice, drenaj limfatic ( ulei esential de fistic, niaouli, macadamia)
- Tromboflebite, escare plagi provocate de imobilizarea indelungata la pat (imortele de Italia, chiparos mereu verde, ciste ladanifere, fistic, mir, dafin, musetel albastru, lavanda aspic, ulei vegetal de argan, primula de seara, germeni de grau)
- Arsuri, afectiuni dermatologice, eczeme varicoase, psoriazis, lichen plan, ulcere varicoase (nard, mir, patchouli, menta piperita, eucalipt citronee, chiparos mereu verde, fistic, maghiran a thujanol, dafin, manuka, ulei vegetal de tamanu, ulei vegetal de germeni de grau)
- Sclerodermie (ulei esential de fistic, imortele de Italia, lavanda veritabila, ulei de alune, extract CO2 de galbenele)
- Acnee rozacee (ulei esential morcov, imortele de Italia, musetel albastru, ciste ladanifere, extract CO2 de galbenele)
- Hemoroizi externi si interni (fistic, niaouli, chiparos mereu verde, ulei vegetal de tamanu)
- Tulburari cardiovasculare
- Cianoza (Imortele de italia, maghiran a thujanol, chiparos mereu verde, fistic, ulei vegetal de tamanu)
- Endocardite reumatismale
- Aerofagii, ulcere gastrice, colite, colonopatii, diabet
- Sinuzite, bronsite, astm
- Prostatite, congestii si adenoame prostatice (fistic, gaultheria, chiparos, geranium)
- Fracturi osoase (fistic imortele de Italia, gaultheria)
UTILIZARE
- Incorporarea uleiului esential de fistic in creme, balsamuri, geluri pentru tratarea tenurilor cianotice, acneei rozacee, sau prepararea de creme, balsamuri, creme, geluri in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice 1-2%
- Incorporarea uleiului esential de fistic in creme, balsamuri, geluri anticelulitice, de drenare limfatica, slabire si remodelare corporala, picioare grele sau prepararea de creme, balsamuri, creme, geluri in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice 1-2%
- Incorporarea uleiului esential de fistic in unguente, balsamuri, geluri pentru tratarea varicelor, stazelor venoase, a tromboflebitelor, hemoroizilor sau prepararea de unguente, balsamuri, creme, geluri in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice 1-3%
- Incorporarea uleiului esential de fistic in unguente, balsamuri, geluri pentru tratarea afectiunilor dermatologice, eczeme, psoriazis, lichen, sclerodermie sau prepararea de unguente, balsamuri, creme, geluri in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice 1-3%
- Incorporarea uleiului esential de fistic in unguente, balsamuri, geluri pentru tratarea arsurilor, plagilor cauzate de imobilizarea indelungata in pat sau prepararea de unguente, balsamuri, creme, geluri in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice 1-3%
- Incorporarea uleiului esential de fistic in unguente, balsamuri, geluri pentru tratarea fracturilor, sau prepararea de unguente, balsamuri, creme, geluri in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice 1-5%
- Prepararea de uleiuri faciale si de masaj pentru tenuri cianotice, acnee rozacee, arsuri, plagi, afectiuni dermatologice, ale sistemelor sanguine si limfatice, osteoarticulare ulei esential de fistic in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale 1-3%
PRECAUTII
- Efectuati testul, poate provoca alergii persoanelor sensibile
- A nu se utiliza in stare pura
- A nu se lasa la indemana copiilor
DOZAJ GENERAL
- Cosmetica 1-2%
- Aromaterapie: 1-5%
COMPOZITIE
- Ulei esential de fistic salbatic botanic si biochimic definit, obtinut din cultura Biologica prin distilarea completa in vapori de apa la presiune scazuta, a ramurilor si frunzelor de fistic
100% pur - nediluat in ulei vegetal sau amestecat cu uleiuri cu proprietati asemanatoare
100% natural - nedenaturat cu molecule de sinteza
100% integral - nedecolorat, nedeterpenizat, nerectificat, nefractionat
- Ulei esential certificat BIO de Ecocert Franta
- Compusi naturali ai plantei care pot provoca alergii : limonene, linalol, (specificatie conform Amendamentului nr. 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice/CE 15/2003)
- Denumire: Pistacia lentiscus
- Tara de origine: Maroc
- Importat in UE: Franta
PROPRIETATI ORGANOLEPTICE
- Aspect: lichid mobil, limpede
- Culoare: incolor la galben
- Miros: intens de iarba
Pastrare: loc uscat, ferit de lumina si caldura.
Prezentare: 5 ml.
Distilarea completa este procesul integral de distilare, dupa care nu mai urmeaza a-2-a sau a-3-a distilare, asigurand astfel uleiului esential concentratia maxima de principii active. Uleiurile esentiale pot fi obtinute din distilare completa, prima distilare, a doua distilare, a treia distilare, rezultand uleiuri esentiale de calitati diferite ale caror principii active scad pe masura ce planta sau componenta acesteia este supusa mai multor distilari.
Informatiile de pe acest site sunt oferite cu titlu informativ si nu pot fi considerate informatii medicale. Proprietatile, recomandarile si modul de utilizare sunt obtinute din surse de referinta si confirmate prin studii si observatii in mediul stiintific insa nu pot angaja sub nicio forma responsabilitatea noastra. Pentru utilizarea in scop medical, va rugam sa consultati un medic specialist
Clientii nostri au mai cumparat si:
Pudra de ten bio compacta Nude
Apa florala de hamamelis bio
Ulei esential de davana bio
Ulei esential de valeriana bio
Ulei esential de oregano kaliteri
Ulei de cirese bio extravirgin
Ulei esential absolut de gardenie
Ulei esential de chiparos
Ulei esential de sugandha kokila...
Apa de boswellia, tamaie oliban
Ulei esential de busuioc tropical
Ulei esential de cypriol...
Ulei esential de mir
Ulei esential de isop bio
Ulei de limba mielului bio...
Ulei esential balsam de Peru,...
Ulei de bumbac bio extravirgin
Ulei esential de lamaie bio
Ulei esential de cedru de Himalaya
Ulei esential de mirt bio
Ulei esential de rosalina
Ulei de arnica bio
Ruj creion bio mat Grenadine
Ulei de moringa bio extravirgin
Ulei esential de iasomie...
Proteina de matase lichida
Apa florala de trandafir bio
Ulei de emu australian 100% pur...
Extract de salcie neagra,...
Ulei esential de ahibero bio
Ulei esential de issa
Ulei esential de lotus roz sau...
Ulei din germeni de grau...
Ulei de canepa bio
Ulei esential de piper roz
Ulei esential de ardei iute Cayenne
Brahmi pudra ayurvedica
Ulei esential de nucsoara bio
Ulei esential de cimbru indian,...
Extract de muguri de fag bio
Ulei esential de marar
Keratin protect
Ulei esential de coada...
Ulei esential de ienupar fructe bio
Ulei esential de craite
Ulei esential de vanilie bio
Ulei esential din lemn de...
Ulei esential de rozmarin...
Ulei esential de camfor
Ulei esential de angelica bio
Va recomandam alte 50 produse din aceeasi categorie: