Reduceri de 20% la toate produsele in perioada 26.11.2021 - 28.11.2021

Oferta este valabila in limita stocului disponibil si nu se cumuleaza cu alte reduceri

Cosul meu (gol) 0

Prelucrarea, siguranta si protecţia datelor cu caracter personal pe website-ul

BIO PUR   biopur.ro

  • Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.
  • Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.
  • Regulamentul (UE) 2016/679 Privind Protectia Persoanelor Fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date.
  • Directiva (UE) 2016/680 referitoare la Protectia Datelor Personale.

 

  • Dorim să subliniem faptul ca informaţiile dumneavoastră personale sunt confidenţiale atunci când vizitaţi acest website, cu excepţia cazului în care doriţi sa le dezvaluiti în mod voluntar.
  • Colectăm numai acele informații personale pe care le furnizați în mod voluntar și numai în scopurile specificate în aceste politici de confidențialitate. Nu vă solicităm să ne trimiteți aceste informații pentru a vă permite accesul la site-ul nostru și nu vă cerem să dezvăluiți mai multe informații decât este necesar pentru a participa la orice activitate de pe site-ul nostru.
  • Atunci când colectăm date personale, suntem obligați să respectăm prevederile regulamentelor relevante privind protecția datelor cu caracter personal.
  • Vă rugăm să citiți toate informatiile oferite mai jos, iar dacă aveţi întrebări sau neclarităţi cu privire la Politica noastră de protecţie a datelor personale sau doriţi să ne împărtăşiţi experienţele dumneavoastră pe această adresă de internet, vă rugăm să ne contactaţi folosind formularul din pagina de contact.
  • Daca sunteţi minor, vă rugăm să nu ne transmiteți datele personale !
  • Prin folosirea acestui website, solicitarea de informatii si/sau crearea unui cont de utilizator, declaraţi în mod expres că aveţi 18 ani împliniți şi că ne permiteţi să vă folosim datele personale aşa cum este descris în acest material. În caz contrar, vă rugăm să nu folosiţi website-ul.

1. Aspecte Generale

Atunci când utilizați pagina web biopur.ro („Pagina Web”), care include și magazinul online („Magazinul Virtual”), („Bio Pur” sau “Operator de date”) prelucrează în calitate de operator de date o serie de date personale despre dvs., conform legislației in vigoare privind protecția datelor personale.

Această politică de confidențialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate și care sunt drepturile dvs. în legătură cu aceste prelucrări.

Vă recomandăm să citiți această Politică înainte de a utiliza Pagina Web. Dacă nu sunteți de acord cu prevederile acesteia, vă rugăm să încetați utilizarea Paginii Web. 

2. Datele cu caracter personal prelucrate

„Date cu caracter personal” reprezintă orice informaţii referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă (“Persoana vizată).

Colectăm informații personale în conformitate cu reglementările aplicabile, de exemplu, pentru a vă trimite noutăți și știri prin email, pentru a vă include și a participa în concursuri cu premii, pentru a notifica câștigătorii, a trimite publicații, broșuri și alte materiale promoționale sau a răspunde întrebărilor dvs., reclamațiilor și comentariilor.

Prelucrăm informațiile dvs. personale numai pe baza consimțământului dvs., a legilor sau a intereselor legitime ale datei operatorului, cum ar fi prelucrarea datelor dvs. în scopuri de marketing direct legate de publicitatea produselor sau serviciilor noastre ("comunicare comercială"), prin mijloace electronice sau prin alte forme de comunicare. În anumite cazuri, colectarea informațiilor dvs. personale va fi necesară pentru derularea unui contract între dvs. și Bio Pur, de exemplu atunci când achiziționați produse din magazinul nostru web, astfel încât să putem livra produsul la adresa de livrare solicitată și altele similare.

Societatea prelucrează următoarele categorii de date personale:

  • Date de contact și identificare necesare pentru crearea contului de utilizator pe Pagina Web si/sau pentru inscrierea in programele de fidelitate ale Bio Pur.
  • Date de contact și identificare necesare pentru a comanda produse în Magazinul Virtual și pentru livrarea acestora la adresa solicitată.
  • Datele privind achizițiile efectuate prin Magazinul Virtual cum ar fi produsele achiziționate, sumele facturate și încasate, inclusiv date privind metoda de plată aleasă de utilizator, frecvența achizițiilor.
  • Date din corespondența utilizatorilor cu Operatorul de date (inclusiv conținutul acestora).
  • Datele privind interacțiunea utilizatorului cu Pagina Web – Operatorul colectează date privind modul în care interacționați cu Pagina Web prin utilizarea cookie-urilor. Pentru detalii cu privire la aceste tehnologii și modul de utilizare, vă rugăm să consultați Secțiunea 7 (Politica de utilizare Cookie-uri).

Vă putem oferi posibilitatea de a utiliza datele de conectare sociale (ex. Facebook). Dacă alegeți să utilizați profilul dumneavoastră social, vă rugăm să fiți conștienți de faptul că platforma socială, în funcție de setările de profil din acea rețea socială ar putea distribui informațiile dvs. de profil catre noi.

Nu preluăm, nu înregistrăm şi nu utilizăm datele cu caracter personal ale minorilor, în limite rezonabile cunoașterii noastre, decât cu acordul părinților sau, după caz, al reprezentanților legali ai acestora.

Dacă sunteți minori, vă rugăm să nu ne trimiteți datele dumneavoastră personale, adică numele, prenumele, domiciliul, numărul de telefon sau adresa de email, precum şi orice alte date care ar putea ajuta la identificarea dumneavoastră. Dacă totuși alegeți să ne trimiteți corespondență în care ne dezvăluiți date personale deși sunteți minori şi nu aveți acordul părinților sau, după caz, al reprezentanților legali, vă informăm în mod expres că nu prelucram această corespondență.

În cazul în care, în ciuda acestui fapt, se stabilește un contact la cererea minorului, în cazul transferului de date cu caracter personal de către minor, Bio Pur refuză în mod expres să accepte orice cerințe materiale sau morale care rezultă din procesarea contactului.

3. Scopurile în care sunt prelucrate datele cu caracter personal

Scopurile prelucrării datelor personale sunt:

  • Deschiderea de profiluri de utilizatori pe o Pagina Web și/sau profile de membru în programele de loialitate Bio Pur.
  • Procesarea comenzilor online și livrarea comenzilor la adresa solicitată de utilizator.
  • Oferirea diverselor beneficii membrilor in cadrul programelor de fidelitate.
  • Transmiterea de comunicări comerciale prin intermediul poştei electonice, prin telefonie mobilă sau prin poștă sau curier (în limitele consimțământului dvs.).
  • Participarea la concursuri cu premii organizate de Bio Pur.
  • Oferirea de răspunsuri la întrebările pe care le trimiteți dvs. sau la sfaturile, reclamațiile, comentariile dvs. și altele similare.
  • Efectuarea de diverse raportări/statistici privind modul de utilizare a Paginii Web și a serviciilor oferite de Bio Pur, respectiv a modului în care s-au derulat raporturile contractuale cu Societatea.
  • Soluționarea eventualelor dispute sau reclamații în legătură cu sau rezultând din activitatile prestate de Societate.

Atunci când vă introduceți datele prin intermediul contului de utilizator, toate sectiunile ce contin date cu caracter personal cripteaza informația cu tehnologia Secure Socket Layer ("SSL").

4. Comunicarea datelor către alte entități

Nu vindem, transferăm sau divulgăm informațiile pe care le colectăm pe site-ul nostru către orice persoană din afara Bio Pur fără consimțământul dvs., cu excepția :

  • Cazurilor prevăzute de lege și atunci când este necesar pentru respectarea obligațiilor legale.
  • Atunci când este necesar pentru protecția vieții sau a integrității corporale și nu sunteți în măsură să vă dați acordul pentru prelucrarea informațiilor personale.
  • Atunci când acest lucru este necesar pentru îndeplinirea sarcinilor de interes public.
  • Când dvs. personal ați dezvăluit aceste informații.
  • Atunci când este necesar să ne protejăm interesele legitime.

Vom păstra informațiile dvs. personale doar pentru intervalul de timp necesar pentru atingerea scopurilor de mai sus.

Societatea poate divulga toate sau o parte din datele personale către alți destinatari, după cum se arată mai jos:

  • Împuterniciților desemnați să prelucreze datele cu caracter personal în numele și pe seama sa, cum ar fi furnizori sau colaboratori care asistă Bio Pur în menţinerea şi desfăşurarea serviciile oferite prin intermediul acestor pagini web (de ex., furnizori de servicii de producere și întreținere a paginilor web, furnizori de servicii de livrare pentru produse comandate sau materiale promoționale,  furnizori/colaboratori în realizarea/executarea campaniilor de marketing și altele similare, colaboratori sau furnizori care pot oferi cele mai bune răspunsuri la întrebările dvs.).
  • Succesorului sau succesorilor legali, în cazul modificării statutului datorită divizării, fuziunii, restructurării sau altui transfer de control în cadrul societății.
  • Altor destinatari la care Bio Pur este autorizat sau obligat să divulge informații personale ale persoanelor în baza reglementărilor aplicabile.

5. Trimiterea de mesaje prin email

Când ne trimiteți corespondenţă electronică (ca un mesaj de poștă electronică care conține întrebarea, comentariul, plângerea, sugestia și altele similare sau prin intermediul formularului de contact de pe Pagina Web) care conține date personale prin care puteți fi identificat, vom folosi aceste informații pentru a satisface cererea dvs. Putem trimite adresa dvs. de email, precum și mesajul/solicitarea transmisă altor colaboratori (de ex. Furnizori) care pot răspunde cel mai bine întrebărilor dumneavoastră.

Toţi colaboratorii Bio Pur şi partenerii de afaceri sunt responsabili pentru respectarea regulilor de confidențialitate a datelor cu caracter personal.

6. Concursuri, promoții de marketing

Pagina Web poate conține informaţii despre diferite concursuri pe care le organizăm ("concursuri")  Pentru aceste concursuri şi tombole care permit accesul electronic, cu excepția cazului în care se specifică în mod diferit în regulile concursului, vom folosi informațiile dvs. personale numai în scopul efectuării unui concurs (de exemplu, pentru a contacta un câștigător și pentru a ne îndeplini obligațiile legale privind organizarea concursului). Putem dezvălui aceste informații furnizorilor de servicii care ne ajută să organizăm concursul și care au obligația legală de a păstra confidențialitatea tuturor datelor disponibile sau autorităților publice pentru scopul îndeplinirii unor obligații legale. De asemenea, putem publica anumite date personale (e.g. numele, prenumele și valoarea premiului) pentru a îndeplini obligațiile legale sau pentru asigura transparența concursurilor organizate de noi.

Bio Pur nu poate fi tras la răspundere pentru daunele rezultate din utilizarea informațiilor din aceste pagini în scopuri care depășesc scopul propus.

7Politica de utilizare Cookie-uri 

  • Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

  •  La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

  • Ce Cookie-uri folosim?

1. Cookie-uri strict necesare pentru funcționalitatea site-ului web

Anumite cookie-uri sunt strict necesare pentru a vă permite explorarea acestui website şi pentru a folosi serviciile şi caracteristicile lui fundamentale. Fără aceste cookie-uri, spre exemplu, nu veţi putea să accesaţi anumite zone securizate sau să urmăriţi coşul dvs. online de cumpărături. Aceste cookie-uri nu pot fi dezactivate.

2. Cookie-uri opţionale

Folosim în interiorul site-ului nostru acest tip de cookie-uri pentru a vă permite o mai bună experienţă a folosirii acestuia. Informaţiile primite de la aceste cookie-uri ne ajută să înţelegem modul în care vizitatorii noştri folosesc website-ul pentru a putea îmbunătăţi calitatea conţinutului prezentat dvs. si a experientei de navigare.

Cookie-uri opționale includ cookie-uri Google Analytics (un serviciu de analiză web a Google Inc.). Acest tip de cookie-uri monitorizează participarea și analiza site-ului, care sunt disponibile pentru Bio Pur ca date statistice, fără datele personale ale utilizatorilor individuali. Exista posibilitatea sa utilizam și cookie-uri ale rețelelor sociale (de ex. Facebook), care permit utilizatorului să distribuie conținut specific pe rețelele sociale prin contul propriu.

Când accesați pentru prima oară site-ul web, va apărea o etichetă care vă avertizează despre existența cookie-urilor și vă solicită aprobarea de acceptare a acestora. 

  • Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Aceste date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

  • Stergerea Cookie-urilor

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-urile sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web).

  • De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

  • Securitate si probleme legate de confidentialitate

 Cookie-urile NU sunt virusi ! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod, asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

  • Navigare sigura, bazata pe cookie-uri

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Facebook, Yahoo si altele.
Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.
Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.
Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poate fi setat browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in "optiuni" sau in meniul de "preferinte" al browser-ului tau.
Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului:

 

Linkuri utile

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, va recomandam urmatoarele linkuri:

8. Drepturile persoanelor vizate

Consimtamântul de prelucrare a datelor personale nu este obligatoriu, dar refuzul de a acorda acces la prelucrarea datelor așa cum este menționat mai sus poate împiedica utilizatorul să utilizeze tot sau o parte din conținutul oferit de site-ul web sau să acceseze informații despre produsele/serviciile oferite de Bio Pur.

Prin transmiterea datelor personale către Bio Pur, "persoana vizată" nu renunță la drepturile sale garantate de reglementările României pentru protecția datelor personale și în special dreptul de a solicita rectificarea sau ștergerea datelor cu caracter personal din baza de date dacă acestea sunt incomplete, incorecte sau nepotrivite sau prelucrarea acestora nu respectă prevederile reglementărilor ale României.

În măsura în care prelucrarea datelor dvs. personale se bazează exclusiv pe consimțământul dvs., în calitate de persoană vizată, beneficiați de o serie de drepturi, printre care:

  • Dreptul de acces: Utilizatorii ale căror date sunt prelucrate au dreptul de a primi confirmarea, precum și accesul la datele personale referitoare la acestea și la informațiile de procesare, categoriile de date personale, destinatarii datelor, perioada pentru care vor fi stocate datele și alte drepturi.
  • Dreptul la rectificarea datelor: Utilizatorii înregistrați au acces la datele lor în orice moment și pot să le editeze/să le modifice direct din contul lor.
  • Dreptul de ștergere a datelor cu caracter personal: Utilizatorii înregistrați au acces la datele lor în orice moment și pot să le stearga direct din contul lor.
  • Dreptul de retragere a privilegiilor: utilizatorii au dreptul în orice moment să își retragă consimțământul oferit la o dată anterioară pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Dacă doriți doar să modificați setările pentru o comunicare comercială, puteți, de asemenea, să o modificați oricând în profilul dvs. de utilizator.
  • De asemenea, în anumite circumstanțe, utilizatorii au dreptul să depună obiecții la prelucrare datelor personale, dreptul de a solicita restricționarea prelucrării datelor şi dreptul la portabilitatea datelor cu caracter personal. Pentru toate aspectele legate de protecția datelor cu caracter personal și pentru aplicarea drepturilor menționate mai sus, vă rugăm să ne contactați.
  • Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere: Dacă credeți că drepturile dvs. sunt încălcate, aveți dreptul să depuneți o plângere la Autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal din România.

În funcție de solicitarea utilizatorului/"persoana vizată", Bio Pur se angajează:

  • Să confirme utilizatorului dacă îi prelucrează sau nu îi procesează datele personale referitoare la respectivul utilizator/"persoana vizată".
  • Să corecteze sau să șteargă, cu titlu gratuit și fără întârziere, datele personale referitoare la utilizator/"persoana vizată".
  • Sa limiteze sau să oprească prelucrarea datelor personale ale utilizatorilor/"persoanelor vizate".

9. Contact

 

Ne dăm silința să vă protejăm datele personale. Luăm măsuri interne adecvate și rezonabile, tehnice și de securitate, împotriva accesului neautorizat, distrugerii sau pierderii accidentale a datelor. Cum nu există măsuri de securitate 100% eficace și nu putem oferi garanții privind eficiența totală a protecției, Bio Pur nu va fi responsabil când pierderea datelor rezultă dintr-o cauză ce nu ține de noi și nici pentru acțiunile unor terți ce v-ar putea folosi datele în mod neautorizat sau ilegal.

Pentru orice întrebări privind protecția datelor dvs. personale, precum și pentru îndeplinirea drepturilor și cerințelor menționate mai sus, ne puteți contacta prin formularul din pagina de contact.