Cosul meu (gol) 0

TOP VANZARI

Tot topul vanzari

Baza de parfum bio

base P 100 ml
45,80 lei

Baza de parfum naturala bio este formulata cu 95% alcool vegetal biologic, fara ftalati si glycol, substante care sunt folosite in general pentru denaturarea alcoolului, dar care nu sunt ecologice si prezinta un mare risc iritant.

Pentru denaturarea alcoolului, operatiune necesara pentru ca alcoolul sau parfumurile preparate cu acesta sa nu poata fi ingerate, s-a ales o substanta denaturanta ecologica bitrex, inerta pentru piele si fara miros, agreata de Ecocert in produsele cosmetice bio.

Baza de parfum naturala bio este usor de utilizat si permite crearea parfumurilor, produselor de aromaterapie si a parfumurilor naturale de camera, doar in cateva minute. Excelent vector pentru uleiurile esentiale, baza de parfum bio faciliteaza penetrarea si biodisponibilitatea acestora, fiind un suport ideal pentru produsele purifiante, dezinfectante  tip spray sau roll-on. 

Producator
Stoc epuizat
Comenzi telefonice: 0721 393 383 Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
Comanda dvs. este pregătită și expediată în termen de 24-48 de ore
Retur al produselor achiziționate în termen de 14 zile

Baza de parfum naturala bio este formulata cu 95% alcool vegetal biologic, fara ftalati si glycol, substante care sunt folosite in general

pentru denaturarea alcoolului, dar care nu sunt ecologice si prezinta un mare risc iritant.

Pentru denaturarea alcoolului, operatiune necesara pentru ca alcoolul sau parfumurile preparate cu acesta sa nu poata fi ingerate, s-a ales o substanta denaturanta ecologica bitrex, inerta pentru piele si fara miros, agreata de Ecocert in produsele cosmetice bio.

Baza de parfum naturala bio este usor de utilizat si permite crearea parfumurilor, produselor de aromaterapie si a parfumurilor naturale de camera, doar in cateva minute. Excelent vector pentru uleiurile esentiale, baza de parfum bio faciliteaza penetrarea si biodisponibilitatea acestora, fiind un suport ideal pentru produsele purifiante, dezinfectante  tip spray sau roll-on. 

Este de asemenea o baza alcoolica indispensabila pentru igiena si care poate fi folosita foarte bine inclusiv pentru dezinfectarea recipientelor, ustensilelor si pentru menaj.

Baza de parfum bio este formulata si produsa in Franta, in laboratoarele din Provence.

Denumire INCI: Alcohol denat*(alcool vegetal bio denaturat), aqua (apa purificata)

   * ingrediente obtinute din Agricultura Biologica
     97.2% din totalul ingredientelor sunt de origine naturala 
     92 % din totalul ingredientelor sunt obtinute din Agricultura Biologica 


 
CREAREA PARFUMURILOR

Cu baza de parfum bio se pot crea parfumuri naturale bio care prezinta pe langa avantajul de a creea propriul parfum personalizat in functie de preferinte olfactive, personalitate sau perioada zilei cand este folosit si avantajul ca nu contine substante parfumante si fixatori de origine animala sau de sinteza cu efecte iritante si alergene puternice

COMPOZITIE

Un produs parfumant este compus din:

  • Partea parfumanta concentrata - uleiuri esentiale, absolute, extracte Co2, esente naturale de flori, fructe, esente naturale obtinute prin combinarea de extracte naturale cu fractii de uleiuri esentiale
  • Suport : alcool, ulei, baza solida( ceruri si unturi vegetale pentru parfumuri solide)
  • Fixator de parfum - in parfumurile naturale se folosesc ca si fuxatori de parfum anumite uleiuri esentiale, extracte co2.

FAMILIA OLFACTIVA

In functie de notele olfactive, esentele se impart in ;

  • Hesperide - familie ce face referire la mitologica gradina a Hesperidelor,  note de citrice  litse, clementine, citronella, bergamota, grapefruit, portocale, mandarine, lamaie, lamaie verde
  • Vegetale - note verzi, proaspete, ce sugereaza natura si prospetime: absolut de frunze de violete, muguri de coacaze, petit grain bigarade
  • Aromatice - note puternice, virile, specifice ierburilor aromatice: anason, busuioc de India, musetel, dafin, maghiran, mirt, palmarosa, rozmarin, salvie, litse citronee, menta
  • Fructate - note dulci, fructate , exotice sau verzi, de fructe de livada, rosii sau  exotice  absolut de osmanthus, muguri de coacaze, ulei esential de mandarine, dulci zaharate: extracte naturale de caisa, piersica, pepene, pere, etc, dulci cu note verzi acidulate: fragi, afine, zmeura, mure, etc, dulci exotice: mango, fructul pasiunii, ananas, papaya, rodie etc
  • Lemnoase - note puternice, masculine : cedru, chiparos, ienupar, patchouli, pin silvestru, santal alb, santal amyris, vetiver, guaiac, copaiba, molid, bois de siam
  • Picante - note calde, puternice si energizante de mirodenii: scortisoara, cardamom, cuisoare, coriandru, chimen, elemi. ghimbir, nucsoara, piper negru
  • Ambre - note balsamice, calde senzuale, tamaie, boabe de tonka, ambreta, balsam de Peru, vanilie, elemi, mir
  • Florale - note de flori de primavara, exotice, senzuale, afrodisiace:  absolut de champaca, frangipanier, tuberoze, iasomie, uleiuri esentiale de geranium, magnolia, neroli, trandafir, ylang ylang, fragonia, palmarosa, rhododendron
  • Acvatice - note proaspete, marine: chiparos albastru, christe marine, pepene
  • Animale - note de mosc, piele, tabac, ciste ladanifere, mesteacan, garoafe, nard, salcie de himalaya, imortele de Italia, boabe de Tonka, mousse de chene


NOTE OLFACTIVE

In functie de persistenta parfumului, esentele parfumante se impart in 3 note:
 

  • Note de varf - sunt notele cele mai volatile care se simt imediat la folosirea parfumului. Acestea dureaza de la cateva minute la cateva ore. Ele sunt totusi determinante in alegerea parfumului deoarece sunt prima impresie olfactiva Notele de varf sunt proaspete si tonice, in general cele de citrice, notele verzi, vegetale si cateva aromatice 
  • Note de mijloc - acestea se releva din momentul in care parfumul notelor de varf se atenueaza. Sunt esente parfumante cu volatilitate medie in general cele florale, fructate, picante. Ele poarta identitatea si esenta parfumului , putand persista mai multe ore
  • Note de fond - note putin volatile cu parfum balsamic,persistent, uneori greu ca santal, patchouli, care persista pe piele sau haine foarte multe ore sau chiar zile. Sunt de awemenea fixatori de parfum pentru esentele cu note medii si de varf

ULEIURI ESENTIALE SI EXTRACTE PE TIPOLOGII DE NOTE OLFACTIVE

  • Note de varf - uleiuri esentiale de busuioc de india, bergamota, lemn de trandafir, cajeput, cardamom, lamaie, coriandru , dafin, lavanda, mandarina, menta, mirt, nucsoara, portocala, grapefruit, pin silvestru, piper negru, rozmarin, litse citrone, clementine, citronella, bergamota
  • Note de mijloc - uleiuri esentiale de musetel, scortisoara, cuisoare, chimen, chiparos, tamaie, anason, ienupar, geranium, ghimbir,dafin, rozmarin, imortele de Italia, magnolia, maghiran, neroli, palmarosa, petitgrain bigarade, trandafir, salvie, ylang ylang, champaca, frangipanier, tuberose, iasomie, fragonia, rhododendron, pin, guaiac, copaiba, molid, bois de siam, esente de fructe, esente de flori, esente naturale de parfum
  •  Note de  fond - uleiuri esentiale de balsam de Peru, ambreta, boabe de tonka, vanilie, elemi, mir, smirna, ciste ladanifere, cedru de atlas, patchouli, santal, vetiver
  • Fixatoare de parfum - uleiuri esentiale de iris, santal, vetiver, smirna, patchouli, cedru, salvie, lemn de guaiac


TIPOLOGII DE PARFUM

In functie de proportia intre substantele parfumante si baza de parfum se pot obtine produse parfumante cu intensitate mai mult sau mai putin pronuntata si cu durata de parfumare variabila
In functie de aceasta concentratie se pot obtin;

  •  Parfum -  Intre  15 si 30% (sau mai mult( chiar pana la 40%) concentratie in substante parfumante  incorporate in  85% la 80% sau mai putin baza de parfum
  • Apa de parfum -  Intre 8 si 20% substante parfumante incoproprate in 92% la 80% baza de parfum
  • Apa de toaleta -  Intre 6 si 12% substante parfumante incorporate in 94%-88% baza de parfum
  • Apa de colonie -  5% substante parfumante incorporate in 95% baza de parfum

PREPARAREA PARFUMULUI

Necesar

  • 6 sticlute de 5 ml
  • Etichete de identificare pentru sticlute
  • Testere de carton pentru a testa compozitiile
  • Pipeta in cazul in care esentele nu sunt ambulate in sticlute cu picurator
  • Fise pentru a nota compozitiile si concentratiile
  • Minipalnie
  • Filtru (poate fi filtru de cafea) pentru filtrarea produsului
  • Flacon pentru produsul final

Realizarea acordului de baza: notele de fond, mijloc si varf

Se aleg esentele preferate in functie de tipul de parfum dorit. Pentru inceput este de preferat sa se aleaga intre 1  si 3 esente pentru fiecare dintre cele 3 note: fond, mijloc si varf
Se eticheteaza 3 sticlute pe tipologii de note: fond, mijloc, varf
In sticluta pentru note de fond se pune cate o picatura din fiecare esenta aleasa pentru notele de fond. Se testeaza parfumul compozitiei pe un tester de carton si se adauga progresiv picaturi din esentele alese pentru aceasta nota pana se obtine acordul potrivit. Se noteaza concentratiile
Se procedeaza la fel pentru notele de mijloc si varf.
Odata ce compozitia parfumanta pentru fiecare nota este stabilita, se trece la crearea acordului final


Realizarea acordului final


In aceasta etapa se realizeaza acordul final intre cele 3 acorduri de baza, Pot fi create intre 1 si 3 compozitii diferite al caror parfum se testeaza pe testerele de carton .Notele de varf se simt imediat, notele de mijloc dupa aproximativ 1 ora si notele de fond dupa 3 ore.
Se pregatesc 3 sticlute in care se pun picatura cu picatura  fiecare acord din sticlutele cu note de fond, mijloc si varf, modificand concentratiile pana se obtine parfumul dorit, se noteaza concentratiile pe parcursul operatiunilor.
Se procedeaza la fel pentru celelalte sticlute, in functie de nota olfactiva care se doreste a fi predominanta.
La final pot fi adaugate acorduri minore in functie de inspiratie si preferinte.
Se testeaza compozitia dupa fiecare adaugare de esente.


Finalizare


Odata compozitia stabilita se lasa parfumul la maturat intr-un flacon ermetic, ferit de lumina, caldura si umezeala, timp de 4 saptamani.
Dupa cele 4 saptamani se pune flaconul in congelator timp de o noapte, pentru ca eventualelele reziduuri sa se precipite. Se strecoara parfumul printr-un filtru si se trasfera intr-un flacon cu pulverizator sau roll-on. PARFUMUL PREFERAT ESTE GATA.


    
CREAREA PARFUMURILOR PENTRU CAMERA

Se adauga in baza de parfum 20-30% din esentele naturale sau uleiurile esentele preferate pentru a creea parfumuri de camera tip spray sau capila (difuzare prin tije speciale puse intr-o sticla cu parfum de camera)


 
Prezentare:flacon 100 ml