Cosul meu (gol) 0

TOP VANZARI

Tot topul vanzari

Ulei de touloucouna virgin

touloucouna 10 ml
16,60 lei
EXPEDIERE IN 1-2 ZILE

Denumit si ULEIUL CU 1000 DE VIRTUTI, uleiul de touloucouna sau andiroba africana este obtinut din samburii de Carapa Procera cu proprietati medicinale si cosmetice, cu mult superioare uleiului obtinut din Carapa Guianensis, specie care creste in America de Sud.

Traditional, este folosit pentru masajul noilor-nascuti, insa, uleiul de touloucouna este prin excelenta folosit pentru tratarea afectiunilor cutanate, in special psoriasis cat si a celor osteoarticulare si musculare. Foarte bogat in compusi insaponifiabili activi, uleiul se aplica pe arsuri, ciupituri de insecte, eczema, piele descuamata, etc.

Gratie compozitiei chimice bogata in antioxidanti, vitamina A, acizi grasi esentiali, uleiul de touloucouna  restructureaza epiderma, hraneste si regenereaza tesutul cutanat, fiind considerat ULEIUL MAGIC pentru tenul matur, cu probleme.

 Cateva picaturi aplicate in masaj pe ten, inainte de aplicarea cremei si rezultatul este o piele intinerita, curata, luminoasa si proaspata.

Producator
IN STOC
Comenzi telefonice: 0721 393 383 Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
Comanda dvs. este pregătită și expediată în termen de 24-48 de ore
Retur al produselor achiziționate în termen de 14 zile

Denumit si uleiul cu 1000 de virtuti, uleiul de touloucouna sau andiroba africana este obtinut din samburii de Carapa Procera cu proprietati medicinale si cosmetice,cu mult superioare uleiului obtinut din Carapa Guianensis, specie care creste in America de Sud.

Carapa Procera cunoscut in Senegal sub denumirea touloucouna, este un arbore foarte rar din familia meliacee, inrudit cu andiroba si neem. El poate atinge inaltimea de 30 de m si creste in Africa de Vest si Africa Centrala atat in padurile umede cat si in savana.

La maturitate, fructul asemanator cu o capsula, elibereaza pe sol, nuci care se aseamana cu niste castane mici.

Touloucouna are o mare importanta culturala si medicinala pentru populatia locala, care utilizeaza toate partile acestui arbore (scoarta, frunze, rasina si samburii) in nenumarate modalitati. De altfel,vechile dovezi scrise au probat utilizarea acestuia inca de pe vremea faraonilor si a reginelor africane, in scop medicinal, magic cat si cosmetic.

Si astazi exista un ritual de recoltare a fructelor si preparare a uleiului. Doar femeile la menopauza aduna samburii de touloucouna cazuti din arborii salbatici, ii transforma in pasta si extrag uleiul in apa fierbinte.

Traditional, este folosit pentru masajul noilor-nascuti, insa, uleiul de touloucouna este prin excelenta folosit pentru tratarea afectiunilor cutanate, in special psoriasis cat si a celor osteoarticulare si musculare. Foarte bogat in compusi insaponifiabili activi, acizi grasi mono-nesaturati, acid oleic, uleiul se aplica pe arsuri, ciupituri de insecte, eczema, piele descuamata, etc.

Triterpenii amari au proprietati febrifuge, insecticide, antiparazitare si antialergice, fara a fi toxici pentru om si la fel ca uleiul de neem, uleiul de touloucouna este folosit in agricultura biologica. Studiile fitochimice au pus in evidenta nu mai putin de 7 limonoide, compusi naturali cu excelente proprietati  antiinflamatoare, antivirale, antifungice si antibacteriene, cu puternice efecte decontractante, calmante si antalgice

Gratie compozitiei chimice bogata in antioxidanti, vitamina A, acizi grasi esentiali, uleiul de touloucouna  restructureaza epiderma, hraneste si regenereaza tesutul cutanat, fiind considerat uleiul magic pentru tenul matur, cu probleme.

 Cateva picaturi aplicate in masaj pe ten, inainte de aplicarea cremei si rezultatul este o piele intinerita, curata, luminoasa si proaspata.

PROPRIETATI

  • Excelent regenerant si restructurant cutanat
  • Calmant, reparator si cicatrizant
  • Emolient si hranitor
  • Antiviral, antifungic si antibacterian
  • Antiinflamator, antalgic
  • Decontractant muscular
  • Insectifung, antiparazitar, antialergic
  • Repulsiv
  • Anticelulitic
  • Calmant si reparator pentru scalpul cu probleme
  • Antimatreata,
  • Hranitor, protector pentru fibra capilara, confera stralucire parului

RECOMANDARI

  • Ten matur cu probleme, imperfectiuni
  • Piele atopica, in special psoriasis, eczeme
  • Ten si piele uscata, sau sensibila
  • Piele deteriorata, agresata, iritata
  • Inflamatii si leziuni cutanate
  • Arsuri, arsuri de soare
  • Piele iritata dupa ras, epilat
  • Acnee, acnee inflamatorie
  • Descuamari cutanate
  • Dureri musculare si articulare
  • Reumatism
  • Celulita
  • Scalp cu probleme (psoriasis, eczema)
  • Scalp iritat, mancarimi
  • Matreata, descuamari ale scalpului
  • Paduchi
  • Par uscat, deteriorat

UTILIZARE

  • 1 picatura de ulei de touloucouna adaugata in doza zilnica de crema
  • Incorporarea in cosmetice sau prepararea de cosmetice pentru ten matur, cu probleme si imperfectiuni: creme, lapte, serumuri, ulei de touloucouna in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, activi si ingrediente cosmetice specifice
  • Incorporarea in cosmetice sau prepararea de cosmetice pentru ten si piele uscate, deshidratate sau prepararea de cosmetice: creme, lapte, serumuri, ulei de touloucouna in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, activi si ingrediente cosmetice specifice
  • Incorporarea in cosmetice sau prepararea de cosmetice pentru ten si piele sensibile, inflamate, iritate: creme, lapte, serumuri, ulei de touloucouna in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, activi si ingrediente cosmetice specifice
  • Incorporarea in cosmetice sau prepararea de cosmetice pentru afectiuni dermatologice de tip psoriasis, eczema, leziuni: creme, unguente, balsamuri ulei de touloucouna in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, activi si ingrediente cosmetice specifice  
  • Incorporarea in cosmetice sau prepararea de cosmetice dupa expunerea la soare: creme, lapte, ulei de touloucouna in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, activi si ingrediente cosmetice specifice
  • Incorporarea in cosmetice sau prepararea de cosmetice pentru dureri osteoarticulare, musculare, rheumatism: creme, unguente, balsamuri, ulei de touloucouna in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, activi si ingrediente cosmetice specifice  
  • Incorporarea in cosmetice sau prepararea de cosmetice contra celulitei: creme, lapte, ulei de touloucouna in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, activi si ingrediente cosmetice specifice
  • Incorporarea in cosmetice sau prepararea de sampoane, balsamuri, masti pentru par uscat, deteriorat, ulei de touloucouna in combinatie cu uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, activi si ingrediente cosmetice specifice  
  • Incorporarea in cosmetice sau prepararea de sampoane, balsamuri, masti pentru afectiuni ale scalpului, psoriasis, eczema, mancarimi, matreata, ulei de touloucouna in combinatie cu uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, activi si ingrediente cosmetice specifice
  • Incorporarea in cosmetice sau prepararea de sampoane, balsamuri, masti contra paduchilor, ulei de touloucouna in combinatie cu uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, activi si ingrediente cosmetice specifice 
  • Prepararea de serumuri uleioase, uleiuri de masaj facial si corporal, pentru ten si piele mature, cu probleme, imperfectiuni, ulei de touloucouna in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale specifice.
  • Prepararea de serumuri uleioase, uleiuri de masaj facial si corporal, pentru ten si piele uscate, deteriorate, agresate, ulei de touloucouna in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale specifice
  • Prepararea uleiurilor de masaj  contra celulitei, ulei de touloucouna in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale specifice
  • Prepararea de serumuri uleioase, uleiuri de masaj facial si corporal, pentru ten si piele sensibila, iritata, inflamata, inrosita, ulei de touloucouna in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale specifice
  • Prepararea de uleiuri capilare pentru scalpul cu probleme, ulei de touloucouna  in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale specifice
  • Prepararea de uleiuri capilare contra paduchilor, ulei de touloucouna in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale specifice
  • Prepararea de uleiuri capilare pentru par si varfuri uscate, deteriorate, ulei de touloucouna in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale specifice

COMPOZITIE

  • Ulei de touloucouna virgin, nerafinat, nedezodorizat, 100% pur si natural, obtinut dupa metoda traditionala fara tratamente chimice; samburii culesi din zone salbatice sunt macinati si transformati in pasta dupa care se extrage uleiul in apa fierbinte si se decanteaza
  • Acizi grasi esentiali: Omega 6 (linoleic) - 15,66%, Omega 9 (oleic) - 32,95%, acid palmitic - 20.29%, acid stearic - 7,20%
  • Alti compusi naturali:
  • Limonoide si triterpeni: activi puternic antiinflamatori, calmanti, antialergici si repulsive de insecte
  • Tocoferoli si tocotrienoli (vit.E) - antioxidanti puternici care combat degradarea celulara si imbatranirea provocate de radicalii liberi, UV
  • Fitosteroli (beta-sitosterol et stigmasterol )– amelioreaza functia de bariera naturala a pielii, stimuleaza microcirculatia, lupta contra imbatranirii cutanate si a efectelor UV si au proprietati calmante si antiinflamatoare
  • Denumire: Carapa Procera
  • Tara de origine :Senegal
  • Importat in UE; Franta

PROPRIETATI ORGANOLEPTICE

  • Aspect : lichid uleios fluid pana la semi-pasta in functie de temperatura
  • Culoare :  bej ambra
  • Miros: puternic, caracteristic de samburi cu nota animala,care se estompeaza dupa aplicare sau care poate fi mascata cu un ulei esential
  • Tusa : bogata care poate fi ameliorata prin amestecarea cu un ulei uscat ( jojoba, kukui, macadamia, alune),
  • Ulei stabil oxidativ, a se pastra ferit de umiditate, lumina si caldura

 

Prezentare: flacon 10 ml