Cosul meu (gol) 0

TOP VANZARI

Tot topul vanzari

Ulei esential de isop bio

hysope C 10 ml
75,21 lei
EXPEDIERE IN 1-2 ZILE

Uleiul sacru al iertarii de sine si intoarcerii la inocenta.

Esenta aromatica cu virtuti nenumarate, uleiul esential de isop decumbens este unul dintre uleiurile cele mai prescrise in aromaterapie. 

Parfumul uleiului esential de isop este greu de descris deoarece nu seamana cu nici o alta aroma. Un amalgam de busuioc, geranium si cimbru cu gust fiebiente, usor amar, cu efect puternic asupra mintii pe care o curata rapid de deseuri si confera o senzatie de vioiciune si claritate. Parfumul picant si proaspat purifica atmosfera, elimina vibratiile negative, stimuleaza si tonifica mentalul.

Ulei esential de isop este un ulei de tip Yang cu sfera larga de aplicare, dar fundamental, este un ulei stimulant si echilibrant.

Producator
IN STOC
Comenzi telefonice: 0721 393 383 Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
Comanda dvs. este pregătită și expediată în termen de 24-48 de ore
Retur al produselor achiziționate în termen de 14 zile

Esenta aromatica cu virtuti nenumarate, uleiul esential de isop decumbens este unul dintre uleiurile cele mai prescrise in aromaterapie.  

Uleiul esential de isop decumbens este extras dintr-un arbust din familia Lamiacee numit, Hysope Officinalis var, Decumbens, isop de munte sau isop cu ramuri aplecate si nu trebuie confundat cu uleiul esential obtinut din Hysope Officinalis. 

Arbustul creste pe terenurile umede si insorite in special in Africa de Nord, bazinul mediteraneean si America Latina.

“Hysope”, in greaca planta sfanta, este o planta mistica, utilizata inca din Antichitate ca planta purificatoare, Vechii egipteni foloseau isopul la curatarea si purificarea templelor, in ritualurile de purificare a leprosilor si contra ciumei. In Evul Mediu, utilizarea isopului se propaga in Europa, gratie calugarilor vindecatori care l-au inclus in farmacopeea europeana.

Parfumul uleiului esential de isop este greu de descris deoarece nu seamana cu nici o alta aroma. Un amalgam de busuioc, geranium si cimbru cu gust fiebiente, usor amar, cu efect puternic asupra mintii pe care o curata rapid de deseuri si confera o senzatie de vioiciune si claritate. Parfumul picant si proaspat purifica atmosfera, elimina vibratiile negative, stimuleaza si tonifica mentalul.

Ulei esential de isop este un ulei de tip Yang cu sfera larga de aplicare, dar fundamental, este un ulei stimulant si echilibrant. Are un efect modulant cu totul neobisnuit asupra tensiunii arteriale. Asupra sistemului nervos acţionează atât ca sedativ blând, cât şi ca tonic nervos. Întăreşte şi încălzeşte nervii, dând o senzaţie de relaxare.

În isterie, unde nu sunt și manifestări epileptice, uleiul de isop ajuta la depolarizarea Yin şi Yang, aducând o stare relativă de normalitate.

 
 
PROPRIETATI

  • Antiviral puternic
  • Antiseptic, antibiotic, antiinfectios cu spectru larg
  • Antifungic, antiparazitar
  • Reechilibrant al florei intestinale
  • Decongestionant intestinal elimina, stazele si blocajele materiilor din colon, evitand putrefactia acestora si infectarea colonului
  • Inhibant al dezvoltarii germenilor patogeni la nivelul aparatului digestiv
  • Antiinflamator
  • Tonic, astringent
  • Cicatrizant
  • Mucolitic, expectorant
  • Anticataral
  • Excelent antibacterian pulmonar
  • Antihistaminic remarcabil, recomandat pentru astm si alte afectiuni respiratorii cronice
  • Antialergic
  • Antifungic
  • Lipolitic
  • Echilibrant si modulant
  • Tonic si stimulant
  • Stimuleaza circulatia energiei in sistemul limfatic
  • Reda tonusul psihic
  • Stimulant cardiac prin intermediul plexului solar
  • Confera puritate si claritate spiritului
  • Confera forta su curajul necesare pentru indeplinirea viselor, planurilor, scopurilor si anduranta pentru descoperirea de sine

RECOMANDARI

  • Acnee,
  • Ten gras, exces de sebum
  • Rani, dermatite, furuncule, negi, papiloame, bătături.
  • Arsuri, eczeme, sifilis, herpes
  • Echimoze, piele iritara, inflamata
  • Exces de tesut adipos, cure de slabire
  • Bronsite cronice, acute, astmatiforme
  • Rinofaringite, rinite, sinuzite
  • Astm cu secretii, astm inflamatoriu ( de origine hepatica, nutritionala, ereditara) cu exceptia astmului alergic
  • Guturai alergic
  • Remediu valoros in caz de tuberculoza, scrofuloza (afectiune de origine tuberculoasa cu inflamarea ganglionilor)
  • Cistite
  • Insuficiente si congestii hepatice usoare
  • Pareze intestinale
  • Parazitoze intestinale
  • Digestie dificila, flatulenta
  • Colita, diverticulita
  • Depresii si angoase
  • Senzatia de oprimare
  • Stres, nervozitate, agitatie mentala

UTILIZARE

  • Sauna faciala - cateva picaturi de ulei esential de isop adaugate in apa fierbinte pentru un ten sanatos, curat si matasos
  • Incorporarea in creme, lapte, geluri, serumuri sau prepararea de creme, lapte, geluri, serumuri pentru ten gras, acneic, ulei de isop in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale, extracte din plante, activi cosmetici specifici
  • Incorporarea in unguente, balsamuri, creme sau prepararea de unguente, balsamuri, creme, cataplasme pentru tratarea afectiunilor dermatologice, ulei esential de isop in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante
  • Incorporarea in unguente, balsamuri, creme sau prepararea de unguente, balsamuri, creme, cataplasme pentru tratarea echimozelor, ulei esential de isop in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante
  • Incorporarea in creme, lapte, geluri sau prepararea de creme, lapte, geluri cataplasme pentru in cure de slabire, remodelare corporala, pentru eliminarea grasimii, ulei esential de isop in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si activi cosmetici specifici
  • Prepararea serumurilor uleioase pentru ten gras, acneic in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice.
  • Prepararea serumurilor uleioase pentru tratarea afectiunilor dermatologice, in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice.
  • Prepararea serumurilor uleioase pentru tratarea echimozelor, in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice.
  • Uleiuri de masaj pentru remodelare corporala si eliminarea grasimii, ulei esential de isop in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice.
  • Oboseala - masaj cu ulei de isop diluat intr-un ulei vegetal, difuzare aeriana, inhalare
  • Infectii bacteriene si virale - masaj cu ulei de isop diluat intr-un ulei vegetal, difuzare aeriana, inhalare
  • Bronsite, bronsite cronice, acute, astmatiforme, astm, mucozitati si secretii bronsice, gripa, rinofaringite, rinite - masaj pe torax, coloana vertebrala si talpi cu ulei de isop diluat intr-un ulei vegetal, difuzare aeriana,
  • Rinofaringite, rinite - masaj pe spate, coloana vertebrala si talpi cu ulei de isop diluat intr-un ulei vegetal, difuzare aeriana,
  • Sinuzita - difuzare aeriana, inhalare
  • Otite -  o picatura de ulei de isop aplicata in spatele lobului urechii (nu intern in canalul auditiv)
  • Afectiuni digestive si intestinale - masaj pe abdomen cu ulei de isop diluat intr-un ulei
  • Echilibrare psiho-emotionala si mentala - masaj pe coloana vertebrala si talpi cu ulei esential de isop diluat intr-un ulei vegetal, bai cu 5 picaturi de ulei esential de isop, adaugate in apa, difuzare aeriana, inhalare

PRECAUTII

  • A se efectua testul
  • A nu se lasa la indemana copiilor
  • A nu se depasi concentratia recomandata
  • Ulei foarte puternic, a se utiliza cu masura si prudenta, pe perioada scurta
  • A nu se utiliza in timpul sarcinii
  • A nu se utiliza pentru copii sub varsta de 6 ani
  • A nu se utiliza de catre persoanele epileptice, hypertensive
  • Strict interzisa utilizarea interna fara avizul si supravegherea medicului sau specialistului in aromaterapie

DOZAJ

  • Cosmetice ten: poate fi adaugat in creme, lapte, geluri, uleiuri – 0,5 -1.5%
  • Unguente, balsamuri, cataplasme: 4-15%

COMPOZITIE

  • Ulei esential de isop decumbens sau varianta montana, botanic si biochimic definit, obtinut prin distilarea completa* in vapori de apa a partii aeriene obtinute din cultura biologica

              100% pur - nediluat in ulei vegetal sau amestecat cu uleiuri cu proprietati asemanatoare 
              100% natural - nedenaturat cu molecule de sinteza
              100% integral - nedecolorat, nedeterpenizat, nerectificat, nefractionat

  • Compusi naturali ai plantei care pot provoca alergii: limonene si intr-o concentratie mica linalol (specificatie conform Amendamentului nr. 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice/CE 15/2003)
  • Denumire: Hyssopus officinalis var. Decumbens (sau mai nou Montana)
  • Tara de origine: Spania
  • Pus pe piata UE: Franta

PROPRIETATI ORGANOLEPTICE

  • Aspect: lichid mobil limpede
  • Culoare: incolor la galben pal
  • Miros: agreabil, proaspat
  • Utilizare: cosmetica, aromaterapie

 
 
Pastrare: loc uscat, ferit de lumina si caldura
 
 
Prezentare: flacon cu picurator 10 ml


 
 
IMPORTANT !!!

Isopul prezinta mai multe varietati, a nu se confunda uleiul esential de isop decumbens sau isop cu ramuri plecate (Hyssopus officinalis Decumbens, denumire noua Hyssopus officinalis var. Montana) cu isopul (Hyssopus officinalis var. officinalis). Acesta din urma, este neurotoxic si abortiv datorita prezentei cetonelor si se utilizeaza sub supravegherea stricta a specialistilor. Din aceasta cauza comercializarea uleiului esential de isop officinalis var, officinalis este reglementata de Directiva  98/34/CE, a PE si CE din 22 iunie 1998.

 Distilarea completa este procesul integral de distilare, dupa care nu mai urmeaza a-2-a sau a-3-a distilare, asigurand astfel uleiului esential concentratia maxima de principii active. Uleiurile esentiale pot fi obtinute din distilare completa, prima distilare, a doua distilare, a treia distilare, rezultand uleiuri esentiale de calitati diferite ale caror principii active scad pe masura ce planta sau componenta acesteia este supusa mai multor distilari.

Informatiile de pe acest site sunt oferite cu titlu informativ si nu pot fi considerate informatii medicale. Proprietatile, recomandarile si modul de utilizare sunt obtinute din surse de referinta si confirmate prin studii si observatii in mediul stiintific insa nu pot angaja sub nicio forma responsabilitatea noastra. Pentru utilizarea in scop medical, va rugam sa consultati un medic specialis