Ulei esential de smirna de Siam
Uleiul esential absolut de smirna este obtinut din rasina arborelui Styrax Tonkinensis, arbore care creste spontan in Vietnam, Laos si Thailanda.
In medicina traditionala, triburile indigene foloseau smirna ca un puternic antiseptic, antiinflamator si expectorant. O regasim astazi, in numeroase balsamuri dermatologice si respiratorii.
Smirna este si astazi extrem de folosita in scopuri terapeutice, in cosmetica si parfumerie, in practicile de meditatie si elevare spirituala, pentru echilibrare psihoemotionala si stimulare mentala si protectie energetica.
Comenzi telefonice: 0721 393 383 Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
Comanda dvs. este pregătită și expediată în termen de 24-48 de ore
Retur al produselor achiziționate în termen de 14 zile
Uleiul esential absolut de smirna este obtinut din rasina arborelui Styrax tonkinensis, arbore care creste spontan in Vietnam, Laos si Thailanda. Rasina este recoltata prin incizarea trunchiului arborelui care are cel putin varsta de 7 ani. Deoarece rasina de smirna nu poate fi distilata, uleiul esential este obtinut prin extractie absoluta.
Esenta pretioasa, alaturi de tamaie, mir si nard, smirna este unul din darurile pretioase oferite de cei trei magi pruncului Iisus. Folosita din cele mai vechi timpuri, in ritualurile religioase si impreuna cu tamaia si nardul in purificarea si armonizarea energiilor in temple sau pentru parfumarea somptuoaselor palate orientale.
Smirna este si astazi extrem de folosita in scopuri terapeutice, in cosmetica si parfumerie, in practicile de meditatie si elevare spirituala, pentru echilibrare psihoemotionala si stimulare mentala.
In medicina traditionala, triburile indigene foloseau smirna ca un puternic antiseptic, antiinflamator si expectorant. O regasim astazi, in numeroase balsamuri dermatologice si respiratorii.
Pe langa multiplele proprietati terapeutice si cosmetice uleiul esential de smirna este calmant si relaxant emotional, neurostimulant si protector la nivel energetic.
Parfumul sau complex cu note de varf dulci, zaharate si vanilate lasa apoi loc unor note mai calde si profunde de caramel, miere si cafea prajita, ceea ce face fara indoiala din uleiul esential de smirna cea mai intalnita esenta in parfumuri.
PROPRIETATI
- Calmant, hidratant si tonifiant cutanat, mentine elasticitatea si supletea pielii
- Cicatrizant cutanat de exceptie, regenereaza si repara tesutul cutanat, deteriorat, agresat, imbatranit
- Antibacterian eficient impotriva microorganismelor care provoaca infectiile cutanate
- Antiinflamator si antiseptic
- Decongestionant si expectorant bronhopulmonar
- Antiinflamator osteoarticular si rubefiant (incalzeste muschii si articulatiile dureroase)
- Diuretic si digestiv
- Stimulant si echilibrant al sistemului nervos
- Balsam pentru piele si balsam pentru inima, creaza o aura protectoare contra agresiunilor psihice si stresului cotidian
- Dezinfectant si parfumant aerian
- Creaza o atmosfera propice meditatiei si lucrului la nivel spiritual
RECOMANDARI
- Piele matura, flasca, lipsita de suplete si vitalitate
- Piele extrem de uscata, crapata, rugoasa (maini, picioare)
- Tenuri cu tendinta acneica, iritate, sensibile
- Plagi, arsuri, ulcere cutanate
- Iritratii, prurit, urticarie, dermatite
- Dermatoze, eczeme, psoriazis, pitiriazis
- Afectiuni respiratorii catarale: astm, bronsite, laringite, tuse cronica
- Artrite, guta, probleme locomotorii, reumatism
- Infectii ale aparatului gineco-urinar, infectii urinare, cistite, uretrite, vaginite
- Indigestie, flatulenta
- Socuri emotionale
- Teama si instrainare de propriile emotii si sentimente (regasire de sine)
- Nevoia de protectie, dependenta de alte persoane
- Insomnie, astenie generala si emotionala, stres
- Protectie contra agresiunilor psihoenergetice
- Convalescenta
- Parfumarea si purificarea ambientului
DOZAJ
- Ten: 1-1,5%
- Corp: 1,5-2%
SOLUBILITATE
- Insolubil in apa, ulei
- Solubil in alcool
PRECAUTII
- Efectuati testul, poate provoca alergii persoanelor cu risc alergenic
- A nu se lasa la indemana copiilor
- A nu se utiliza in timpul sarcini si alaptarii
- A nu se utiliza pentru copii sub 3 ani
- UZ EXTERN
COMPOZITIE
- Ulei esential de Smirna obtinut prin extractie absoluta in alcool din rasina, urmata de evaporarea alcoolului
75% absolut de smirna, 25% alcool - foarte vascoasa, este necesara diluarea in alcool pentru a putea fi utilizata
100% natural - nedenaturat cu molecule de sinteza
100% integral - nedecolorat, nedeterpenizat, nerectificat, nefractionat
- Activi naturali ai plantei care pot provoca alergii: benzoat de benzyl (specificatie conform Amendamentului nr. 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice/CE 15/2003)
- Denumire: Styrax tonkinensis
- Produs in : Laos
- Importat in UE: Franta
PROPRIETATI ORGANOLEPTICE
- Aspect: lichid vascos
- Culoare: maron, ambre inchis
- Miros: note de virf zaharate, vanilate, de fond calde, de caramel si miere
- Utilizare: cosmetica, aromaterapie, parfumerie
Pastrare: loc uscat, ferit de lumina si caldura
Prezentare: sticluta cu picurator 10 ml
Informatiile de pe acest site sunt oferite cu titlu informativ si nu pot fi considerate informatii medicale. Proprietatile, recomandarile si modul de utilizare sunt obtinute din surse de referinta si confirmate prin studii si observatii in mediul stiintific insa nu pot angaja sub nicio forma responsabilitatea noastra. Pentru utilizarea in scop medical, va rugam sa consultati un medic specialist.
Clientii nostri au mai cumparat si:
Ulei esential de ylang-ylang bio
Ulei esential de geranium de Egipt
Oja non toxica 7 free Marsala
Ulei esential de eucalipt...
Ulei esential de katafray
Ulei esential de chiparos de...
Ulei tratament ayurvedic pentru...
Ulei de merisor extravirgin
Lotiune regeneranta bio 6 in 1...
Ulei de pracaxi extravirgin 10 ml
Ulei esential de molid negru bio
Ulei esential de saro bio
Extract de vita de vie
Aloe vera gel bio 100 ml
Ulei esential de menta piperita bio
Extract de alge remodelant Fucoslim
Ulei esential de cabreuva
Ulei esential de eucalipt...
Ulei esential de musetel
Ulei esential de tarhon bio
Elastina booster naturala
Ulei esential de iasomie sambac
Ulei esential de levantica bio
Mix de uleiuri esentiale pentru...
Crema fondanta bio protectie...
Ulei esential de christe marine bio
Ulei esential de lamaie bio
Ulei esential absolut de...
Ulei esential de davana bio
Ruj creion bio Rose Delicat
Ulei de struguri
Ulei esential de cedru de Himalaya
Ulei esential de sugandha kokila...
Ulei esential de oregano...
Ruj bio Nude
Gel de aloe vera bio
Ulei esential de chimen bio
Sapun ayurvedic cu ghimbir si...
Mix de uleiuri esentiale pentru...
Ulei esential de mosc vegetal...
Ulei esential de ravintsara bio
Ulei esential din flori de...
Ulei esential de petitgrain...
Fond de ten bio Porcelaine
Ulei esential din lemn de Ho,...
Ulei esential de cimbru de munte...
Ulei esential de niaouli bio
Ulei esential de maniguette
Ulei de curmale de desert bio...
Ulei esential de patchouli
Va recomandam alte 35 produse din aceeasi categorie:
Ulei esential de pruche bio
Ulei esential de oregano kaliteri
Ulei esential de manuka
Ulei esential de curcuma bio
Balsam de copahu, balsam pur de...
Ulei esential de davana bio
Ulei esential balsam de Peru,...
Ulei esential de cabreuva
Ulei esential de vetiver
Ulei esential de kunzea
Ulei esential de issa
Ulei esential de christe marine bio
Baza de parfum bio
Ulei esential de mir
Brumizator uleiuri esentiale
Ulei esential de molid negru bio
Ulei esential de maniguette
Ulei esential de cubebe
Ulei esential de fragonia
Ulei esential de katafray
Ulei esential de bupleurum
Ulei esential de brad alb bio
Ulei esential de galbanum bio
Ulei esential de valeriana bio
Ulei esential de isop bio
Ulei esential de sanziene bio
Crema bio neutra multifunctionala
Ulei esential de fistic salbatic...
Ulei esential de saro bio
Ulei esential de craite
Ulei esential din lemn de Siam
Ulei esential de angelica bio
Ulei esential de sugandha kokila...
Ulei esential de tamaie Oliban