Cosul meu (gol) 0

TOP VANZARI

Tot topul vanzari

Ulei esential balsam de Peru, balsam tolu

baume du Pérou 10 ml
49,50 lei
EXPEDIERE IN 1-2 ZILE

Balsamul de Peru sau balsam de Tolu este un ulei esential absolut obtinut din rasina unui magnific arbore Myroxylon balsamum care creste in zona Americii Centrale.

Balsamul Tolu este folosit de mii de ani de catre indieni pentru tratarea ranilor, arsurilor, plagilor si echimozelor. Pe langa proprietatile puternic cicatrizante, balsamul are si proprietati regenerante, antiseptice si purifiante.

Cu multiple proprietati, excelent parfumant si aromatizant, balsam de Peru este extrem de folosit in cosmetica, farmacie si industria alimentara.

Producator
IN STOC
Comenzi telefonice: 0721 393 383 Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
Comanda dvs. este pregătită și expediată în termen de 24-48 de ore
Retur al produselor achiziționate în termen de 14 zile

Balsamul de Peru sau balsam de Tolu este un ulei esential absolut obtinut din rasina unui magnific arbore Myroxylon balsamum care creste in zona Americii Centrale.

Arborele are o inaltime de 15-20 m, cu flori mici albe, dispuse in ciorchini si fructe sub forma de pastai. Interesant este faptul ca toate partile arborelui, inclusiv frunzele si fructele au canale secretoare din care curge o oleorasina, numita balsam de Peru sau balsam Tolu.

Balsamul Tolu este folosit de mii de ani de catre indieni pentru tratarea ranilor, arsurilor, plagilor si echimozelor. Pe langa proprietatile puternic cicatrizante, balsamul are si proprietati regenerante, antiseptice si purifiante.

Cu multiple proprietati, excelent parfumant si aromatizant, balsam de Peru este extrem de folosit in cosmetica, farmacie si industria alimentara. 

Datorita parfumului balsamic, dulce si invaluitor, cu note de vanilie si caramel, balsamul de Peru este extrem de folosit in parfumerie, in special in  parfumurile cu nota orientala, deoarece rotunjeste si tempereaza notele puternice, lemnoase si fume.

Extrem de puternic si concentrat, balsamul de Peru este utilizat in cantitati extrem de mici.
 
 
 
PROPRIETATI

  • Regenerant, cicatrizant si reparator de exceptie
  • Puternic anntiinflamator, antiseptic, antifungic
  • Purifiant si calmant
  • Antalgic, antireumatismal si antispasmodic
  • Antiinfectios si antibacterian
  • Antiparazitar, vermifug
  • Anticataral si expectorant
  • Antipruriginos, calmeaza mancatimile
  • Calmant, relaxant
  • Parfumant

RECOMANDARI

  • Ten si piele uscate
  • Piele iritata, inflamata
  • Piele deteriorata, crapata, aspra (maini, picioare)
  • Piele reactiva la temperatura (cald, frig)
  • Rani, cicatrici si arsuri, chiar si cele vechi
  • Escare, eczeme uscate
  • Plagi, rani, arsuri
  • Ulcere cutanate si varicoase
  • Echimoze, hemoroizi
  • Prurit
  • Paraziti cutanati in special paduchi
  • Crampe si dureri musculare
  • Reumatism
  • Bronsite, raceli, tuse, febra, dureri de gat
  • Bronsite cronice, astm
  • Crearea parfumurilor

UTILIZARE

  • Uleiul esential balsam de Peru poate fi incorporat in cosmeticele din comert: creme, lapte, lotiuni, sampoane, masti, lotiuni dupa ras, creme antisolare
  • Prepararea de cosmetice pentru pielea si tenul uscate, deteriorate, aspre, crapate: creme, balsamuri, lotiuni balsam de Peru in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice
  • Prepararea de cosmetice pentru pielea si tenul inflamate, iritate: creme, lotiuni, balsamuri antisolare, dupa ras, epilat balsam Tolu in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice
  • Prepararea de unguente, balsamuri pentru tratarea afectiunilor dermatologice (eczeme, escare, mancarimi, ulcere varicoase, balsam de Peru), in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice
  • Prepararea de unguente, balsamuri pentru tratarea problemelor osteoarticulare si musculare, balsam de Peru in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice
  • Prepararea de unguente, balsamuri pentru echimoze, hemoroizi, balsam de Peru in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice
  • Prepararea de cosmetice pentru ingrijirea capilara, scalp iritat, scuame, paduchi, sampoane, masti, lotiuni, balsam de Peru in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice
  • Prepararea de cosmetice pentru ingrijirea igiena orala, pasta de dinti, apa de gura, balsam Tollu in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice
  • Prepararea serumurilor uleioase pentru ingrijirea faciala, ulei balsam de Peru, in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice
  • Prepararea de uleiuri de masaj corporal si a uleiurilor destinate ingrijirii diferitelor afectiuni, ulei esential balsam de Peru in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice 
  • Crearea parfumurilor si parfumarea cosmeticelor

PRECAUTII

  • Potential sensibilizant, a se utiliza strict in concentratiile recomandate 
  • A se efectua testul
  • A nu se lasa la indemana copiilor
  • A nu se folosi in timpul sarcinii si alaptarii
  • UZ EXTERN

DOZAJ

  • Dozaj  maximal conform IFRA
  • Lotiuni hidro-alcoolice si creme: 0,4%
  • Lotiuni hidro-alcoolice si creme dupa ras: 0,1%
  • Creme pentru maini: 0,2%
  • Rujuri, balsamuri pentru buze: 0,03%
  • Deodorante: 0,04%
  • Apa pentru igiena orala: 0,7%
  • Igiena intima: 0,4%
  • Cosmetice pentru ingrijirea capilara: 0,4%
  • Parfumuri si ape de toaleta: 0,4%

COMPOZITIE

  • Ulei esential absolut balsam de Peru botanic si biochimic definit, obtinut din rasina de Myroxylon balsamum din cultura salbatica, prin extractie absoluta in alcool, urmata de evaporarea alcoolului

                 100% pur - nediluat in ulei vegetal sau amestecat cu uleiuri cu proprietati asemanatoare
                 100% natural - nedenaturat cu molecule de sinteza 
                 100% integral - nedecolorat, nedeterpenizat, nerectificat, nefractionat

  • Compusi naturali ai plantei care pot provoca alergii: benzoat de benzyl, cinnamat de benzyl si in cantitate mai mica, alcool benzylic (specificatie conform Amendamentului nr. 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice/CE 15/2003)
  • Denumire: Myroxylon balsamum
  • Tara de origine: Peru
  • Importat in UE: Franta

PROPRIETATI ORGANOLEPTICE

  • Aspect: lichid vascos 
  • Culoare: maron inchis-negru 
  • Miros: cald si senzual, fin de vanilie si caramel 
  • Utilizare: cosmetica, aromaterapie, parfumerie

 
 
 
Pastrare: loc uscat, ferit de lumina si caldura, la temperatura de sub 25°C.

 

Prezentare: 10 ml

 

 

%0

 

 

 

Informatiile de pe acest site sunt oferite cu titlu informativ si nu pot fi considerate informatii medicale. Proprietatile, recomandarile si modul de utilizare sunt obtinute din surse de referinta si confirmate prin studii si observatii in mediul stiintific insa nu pot angaja sub nicio forma responsabilitatea noastra. Pentru utilizarea in scop medical, va rugam sa consultati un medic specialist.