Cosul meu (gol) 0

TOP VANZARI

Tot topul vanzari

Ulei esential de dafin bio

laurier bio 5 ml
54,50 lei
EXPEDIERE IN 1-2 ZILE

Ulei esential de dafin bio este un ulei puternic regenerant si cicatrizant cutanat, antibiotic cu spectru larg, antiviral, antifungic, antiparazitar, antalgic, neurotonic, decongestionant limfatic, stimulant al cresterii parului, utilizat pe scara larga in cosmetica si aromaterapie.

Producator
IN STOC
Comenzi telefonice: 0721 393 383 Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
Comanda dvs. este pregătită și expediată în termen de 24-48 de ore
Retur al produselor achiziționate în termen de 14 zile

 Uleiul esential de dafin este obtinut prin distilarea frunzelor de Laurus nobilis, sau dafin veritabil, singura specie de dafin comestibila.

Originar din bazinul mediteraneean, dafinul este astazi o relicva a intinselor paduri ce acopereau aceasta zona cu clima umeda, propice dezvoltarii acestuia.

O data cu schimbarea climei din Pliocene, intinsele paduri de dafin au disparut, ramanand doar zone izolate in Turcia, Siria, Portugalia, Maroc, insulele Canare si Madeira.

In India exista specii  cu aroma mai mult sau mai putin asemanatoare dafinului, folosite in bucataria indiana, cea mai cunoscuta fiind Cinnamomum Tamala, scortisoara Tamala sau dafin de India.

 Apreciat pentru calitatile aromatice, dafinul are insa o multitudine de alte proprietati.In zonele de origine, inca din Antichitate dafinul este considerat protectorul casei, femeile din Creta in folosesc pentru a reda parului frumusetea si stralucirea si pentru intinerirea pielii, iar in Siria este ingredientul de baza in prepararea renumitului sapun de Alep.

Uleiul esential de dafin bio este un ulei polivalent, utilizarea acestuia cuprinzand o larga sfera de aplicatii, de la regenerarea si intinerirea pielii si parului, pana la afectiuni dermatologice, afectiuni ale sistemelor respirator, digestiv, limfatic, sanguin, osteo-articular sau nervos.

 
 

PROPRIETATI

  • Regenerant cutanat si antioxidant
  • Puternic  anti-age si antirid (cateva picaturi adaugate intr-o crema sau ulei de baza, utilizate dimineata si seara sunt un excellent remediu contra ridurilor)
  • Purifiant si tonifiant
  • Excelent cicatrizant, favorozeaza repararea tesuturilor
  • Antiputrid, impiedica descompunerea si degradarea tesuturilor
  • Antisclerozant si antinecrozant, actioneaza eficient contra degradarii si destructurarii tesuturilor, reface integritatea si supletea
  • Stoparea caderii si stimularea cresterii parului
  • Regenerarea parului
  • Antibacterian remarcabil, ataca cele mai agresive bacterii (stafilococi, streptocici, gonococci, klebsiella, etc)
  • Antivirale puternic
  • Excelent fungicid in special contra tipurilor de candida responsabile de majoritatea micozelor
  • Antiparazitar, insectifug (acarieni, raie, molii)
  • Decongestionant, echilibrant si stimulant al sistemului limfatic
  • Anticoagulant
  • Fluidifiante sanguin, dilata vasele de sange care iriga inima (coronariene)
  • Antihematom
  • Antispasmodic
  • Impiedica fermentatia si descompunerea responsabile de balonare
  • Echilibrant al florei intestinale
  • Expectorant et mucolitic
  • Antalgic si antinevralgic foarte eficient  
  • Echilibrant al sistemului nervos simpatic si parasimpatic
  • Neurotonic
  • Stimulant al facultatilor mentale
  • Stimulant al sistemului imunitar
  • Aroma culinara

RECOMANDARI

  • Ten si piele imbatranite, ridate, lipsite de suplete
  • Ten gras
  • Ten acneic
  • Psoriazis, plagi, rani, cicatrici
  • Abcese, furuncule, panaritiu
  • Ulcere varicoase
  • Echimoze (vanatai), mici rani, inclusiv afectiuni bucale de tip afte, gingivita
  • Micoze cutanate, ginecologice si digestive
  • Caderea parului
  • Par gras, matreata
  • Par fin, tern, lipsit de viata
  • Maladii degenerative
  • Inflamatii ale ganglionilor
  • Congestii limfatice, celulita
  • Retentie de apa, picioare grele, umflate
  • Infectii bacteriene, virale, fungice (stafilococi, streptococci, gonococci, candidoze, etc)
  • Maladii infantile, rujeola, varicela
  • Colite, enterocolite, flatulenta, spasme digestive
  • Inapetenta, dispepsii
  • Balonare si digestie dificila
  • Fermentatie si putrefactie intestinala
  • Spasme coronariene
  • Hepatite virale
  • Bronsite, sinuzite cronice, gripa
  • Mucozitati si secretii bronsice
  • Gingivite, afte, paradontoze
  • Dureri dentare
  • Nevralgii, migrene
  • Spasme coronariene
  • Artrite, rheumatism, nevrite, nevralgii
  • Dureri si inflamatii articulare
  • Dureri si contracture musculare
  • Spasme si tensiuni musculare
  • Anxietate, psihoze, angoasa, depresii
  • Lipsa de concentrare
  • Delasare, tendinta de a amana rezolvarea problemelor
  • Lipsa de incredere in sine, lipsa de curaj
  • Oboseala, epuizare nervoasa
  • Controlarea emotiilor
  • Stimularea facultatilor mentale si cerebrale
  • Depasirea limitelor
  • Dezvoltarea intuitiei si inspiratiei
  • Dezvoltarea mentalitatii de invingator
  • Intarirea sistemului imunitar
  • Aromatizarea  preparatelor culinare sosurilor si a preparatelor din legume, carne

UTILIZARE 

  • 1 picatura in doza zilnica de crema, pentru ten ridat, imbatranit, ten gras, ten acneic
  • Incorporarea in creme, lapte, geluri, serumuri sau prepararea de creme, lapte, geluri, serumuri pentru ten ridat, imbatranit, ulei de dafin bio in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale, extracte din plante, activi cosmetici specifici
  • Incorporarea in creme, lapte, geluri, serumuri sau prepararea de creme, lapte, geluri, serumuri pentru ten gras, acneic, in combinatie cu alteu leiuri esentiale si vegetale, extracte din plante, activi cosmetici specifici
  • Incorporarea in unguente, balsamuri, creme sau prepararea de unguente, balsamuri, creme, cataplasme pentru tratarea afectiunilor dermatologice, ulei esential de dafin bio in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante
  • Incorporarea in unguente, balsamuri, creme sau prepararea de unguente, balsamuri, creme, cataplasme pentru tratarea echimozelor, ulcerelor varicoase, in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante
  • Incorporarea in sampoane, masti, balsamuri, sau prepararea de sampoane masti, balsamuri, contra caderii parului, par gras, matreata, in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si activi cosmetici specifici
  • Incorporarea in creme, lapte, geluri sau prepararea de creme, lapte, geluri cataplasme pentru decongestionare limfatica, celulita, retentie de apa, picioare grele, ulei esential de dafin bio in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si activi cosmetici specifici
  • Incorporarea in unguente, balsamuri, creme, geluri sau prepararea de unguente, balsamuri, creme, geluri, cataplasme pentru tratarea afectiunilor osteoarticulare si musculare, ulei esential de dafin bio in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante
  • Prepararea serumurilor uleioase pentru ten ridat, imbatranit in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale, activi cosmetici liposolubili, specifici
  • Prepararea serumurilor uleioase pentru ten gras, acneic in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice.
  • Prepararea serumurilor uleioase pentru tratarea afectiunilor dermatologice, in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice.
  • Prepararea serumurilor uleioase pentru tratarea echimozelor, ulcerelor varicoase in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice.
  • Prepararea serumurilor uleioase contra caderii si pentru regenerarea parului in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice.
  • Uleiuri de masaj pentru drenaj limfatic, celulita, picioare grele, umflate, ulei esential de dafin bio in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice.
  • Uleiuri de masaj pentru afectiuni osteoarticulare, dureri musculare, ulei esential de dafin bio in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice
  • Oboseala - masaj cu ulei de dafin diluat intr-un ulei vegetal, difuzare aeriana, inhalare
  • Infectii bacteriene si virale - masaj cu ulei esential de dafin bio diluat intr-un ulei vegetal, difuzare aeriana, inhalare sau pe cale orala cu avizul medicului, specialistului in aromaterapie
  • Maladii degenerative -  masaj cu ulei esential de dafin bio diluat intr-un ulei vegetal, difuzare aeriana, inhalare sau pe cale orala cu avizul medicului, specialistului in aromaterapie
  • Bronsite,  mucozitati si secretii bronsice, gripa - masaj pe torax, coloana vertebrala si talpi cu ulei de dafin bio diluat intr-un ulei vegetal, difuzare aeriana, inhalare sau pe cale orala cu avizul medicului, specialistului in aromaterapie
  • Sinuzita - aplicatii locale cu ulei de dafin bio diluat intr-un ulei vegetal, difuzare aeriana, inhalare
  • Candidoze - pe cale orala cu avizul medicului, specialistului in aromaterapie
  • Inflamarea ganglionilor – aplicatii locale cu ulei de dafin bio diluat intr-un ulei vegetal
  • Afectiuni digestive si intestinale - masaj pe abdomen cu ulei de dafin bio diluat intr-un ulei vegetal, sau pe cale orala cu avizul medicului, specialistului in aromaterapie
  • Gingivite, afte, dureri dentare – 1 picatura amestecata in  pasta de dinti  si in masaj leger pe gingii cu o picatura de ulei esential de dafin bio
  • Spasme coronariene – masaj pe coloana vertebrala, zona inimii, torax si talpi cu ulei esential de dafin bio diluat intr-un ulei vegetal, difuzare aeriana si inhalare
  • Echilibrare psiho-emotionala – masaj pe plexul solar, coloana vertebrala si talpi cu ulei esential de dafin bio diluat intr-un ulei vegetal, difuzare aeriana, inhalare
  • Aromatizarea sosurilor si a preparatelor din legume, carne 1-2 picaturi la sfarsitul prepararii

PRECAUTII

  • A se efectua testul
  • A nu se lasa la indemana copiilor
  • Ulei foarte puternic, a se utilize cu masura si prudenta
  • A nu se utiliza in timpul sarcinii
  • A nu se utiliza pentru copii sub varsta de 6 ani
  • Pentru persoanele astmatice si  cele epileptice, este necesar avizul medicului sau specialistului in aromaterapie, inainte de utilizarea sub orice forma a uleiului esential de dafin
  • Utilizare interna doar cu avizul medicului sau  specialistului in aromaterapie

DOZAJ

  • Cosmetice ten: poate fi adaugat in creme, lapte, geluri, uleiuri – 0,5 -1.5%
  • Cosmetice par: poate fi adaugat in sampoane, balsamuri, masti, uleiuri 1-1,5
  • Unguente, balsamuri, cataplasme: 4-15%

COMPOZITIE

  • Ulei esential de dafin nobil bio,  botanic si biochimic definit, obtinut prin distilarea completa in vapori de apa a frunzelor de dafin din cultura biologica

              100% pur - nediluat in ulei vegetal sau amestecat cu uleiuri cu proprietati asemanatoare 
              100% natural - nedenaturat cu molecule de sinteza
              100% integral nedecolorat, nedeterpenizat, nerectificat, nefractionat

  • Compusi naturali ai plantei care pot provoca alergii: limonene, linalool, si intr-o concentratie mica, eugenol, limonene (specificatie conform Amendamentului nr. 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice/CE 15/2003)
  • Denumire: Laurus Nobilis 
  • Tara de origine: Albania
  • Importat in UE: Franta

PROPRIETATI ORGANOLEPTICE

  • Aspect: lichid mobil limpede
  • Culoare: galben pal la galben
  • Miros: puternic, proaspat, condimentat
  • Utilizare: cosmetica, aromaterapie, gastronomie

 
 
Pastrare: loc uscat ferit de lumina si caldura
 
Prezentare: 5 ml

 

 

Distilarea completa este procesul integral de distilare, dupa care nu mai urmeaza a-2-a sau a-3-a distilare, asigurand astfel uleiului esential concentratia maxima de principii active. Uleiurile esentiale pot fi obtinute din distilare completa, prima distilare, a doua distilare, a treia distilare, rezultand uleiuri esentiale de calitati diferite ale caror principii active scad pe masura ce planta sau componenta acesteia este supusa mai multor distilari.

 

 

Informatiile de pe acest site sunt oferite cu titlu informativ si nu pot fi considerate informatii medicale. Proprietatile, recomandarile si modul de utilizare sunt obtinute din surse de referinta si confirmate prin studii si observatii in mediul stiintific insa nu pot angaja sub nicio forma responsabilitatea noastra. Pentru utilizarea in scop medical, va rugam sa consultati un medic specialist