Cosul meu (gol) 0

TOP VANZARI

Tot topul vanzari

Ulei de susan bio extravirgin

sesame 100 ml
49,50 lei

Folosit din timpuri stravechi in India, uleiul de susan are valente simbolice sacre si este nelipsit in medicina Ayurvedica

In medicina ayurvedica, este folosit pentru proprietatile puternic detoxifiante, pentru calmarea durerilor, tratarea diferitelor afectiuni cutanate, pentru regenerarea pielii si revitalizarea organismului.

Uleiul de susan bio extravirgin contine  80% acizi grasi nesaturati, esentiali pentru organism. care au capacitatea de a mentine concentratie de colesterol bun (HDL) si de a diminua semnificativ concentratia in colesterol rau (LDL).

In cosmetica, uleiul de susan are proprietati reparatoare, regenerante si restructurante care mentin integritatea tesutului cutanat, iar continutul in vitamina E, sesamolina si lecitina puternic antioxidante, sunt ideale pielea matura, ridata.

Prin capacitatea de  absorbtie a razelor UV, este foarte eficient ca si ecran solar fiind extrem de utilizat in cosmeticele de plaja si protectie contra UV.

Producator
Stoc epuizat
Comenzi telefonice: 0721 393 383 Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
Comanda dvs. este pregătită și expediată în termen de 24-48 de ore
Retur al produselor achiziționate în termen de 14 zile

Uleiul de susan bio este un ulei foarte fluid bogat in compusi activi ce ii confera nenumarate proprietati. Folosit din timpuri stravechi in India, uleiul de susan are valente simbolice sacre si este nelipsit in medicina Ayurveda..

Putem spune ca susanul este una dintre cele mai vechi plante cultivate. Originar din India, susanul este o planta erbacee care produce niste capsule in interiorul carora se gasesc in jur de 200 de seminte minuscule de culoare neagra, rosie sau alba. Desi este cultivat cu preponderenta in India, susanul se cultiva in China, America Centrala si Golful Persic.

Din semintele de susan care contin peste 50% materie grasa se obtine uleiul de susan, de culoare galben-deschisa cu aroma subtila de nuca prajita. Sunt doua metode de obtinere a uleiului de susan.

Prima metoda consta in prajirea lejera a semintelor, urmata de presare. Se obtine un ulei de culoare mai inchisa cu o pronuntata si delicioasa aroma de susan.

A doua metoda este presarea la rece a semintelor de susan neprajite. Uleiul de susan astfel obtinut are o ridicata capacitate nutritionala si multiple proprietati

In cosmetica, uleiul de susan este excelent atat pentru piele cat si pentru par. Gratie concentratiei in acizi grasi esentiali, uleiul de susan are proprietati hidratante, calmante si restructurante care mentin integritatea tesutului cutanat.

Foarte penetrant, uleiul de susan este recunoscut pentru capacitatile regenerante, iar continutul in vitamina E, sesamolina si lecitina puternic antioxidante, sunt ideale pielea matura, ridata.

Prin capacitatea de  absorbtie a razelor UV, este foarte eficient ca si ecran solar fiind extrem de utilizat in cosmeticele de plaja si protectie contra UV.

Uleiul de susan contine o cantitate mica de acizi grasi saturati si o concentratie foarte mare de acizi grasi nesaturati, aproximativ 80%, esentiali pentru organism si extrem de benefici pentru sanatatea aparatului cardiovascular. Moleculele uleiului de susan au proprietatea de a mentine concentratie de colesterol bun (HDL) si de a diminua semnificativ concentratia in colesterol rau (LDL).

In medicina ayurvedica, uleiul de susan este folosit pentru proprietatile puternic detoxifiante, pentru calmarea durerilor provocate de afectiunile osteoarticulare, in tratarea diferitelor afectiuni cutanate, pentru regenerarea pielii si revitalizarea organismului.

In plus lecitina continuta de uleiul de susan este un nutrient esential pentru creier, sistemul nervos si endocrin fiind recomandat in caz de tulburari de memorie si stimulare a capacitatii intelectuale. Datorita rezistentei puternice la oxidare, uleiul de susan este un aliat pretios contra imbatranirii celulelor intregului organism.

 

 


PROPRIETATI

  • Regenerant si restructurant, reface si mentine integritatea tesutului cutanat
  • Antioxidant, anti-age, protector si anti-UV, neutralizant al radicalilor liberi si absorbant al razelor UV
  • Cicatrizant, calmant si hidratant
  • Antiacneic, antiinflamator si protector inclusiv pentru pielea delicata a bebelusilor
  • Antibacterian, antimicrobian si antimicotic
  • Hidratant si regenerant pentru par 
  • Echilibrant al colesterolului
  • Protector al sistemului cardiovascular
  • Stimulant al memoriei si capacitatii intelectuale
  • Remineralizant, vitaminizant si revitalizant al organismului, incetineste imbatranirea celulelor

RECOMANDARI

  • Ten matur ridat si devitalizat
  • Ten acneic, controleaza eruptiile, neutralizeaza toxinele care se acumuleaza la suprafata pielii si in pori
  • Piele deterioarata agresata de factori externi (soare, vant)
  • Piele uscata, descuamata,iritata
  • Eczeme, psoriazis
  • Expunere prelungita la soare
  • Cicatrici, excelent pentru vergeturi
  • Protejarea pielii de efectele clorului din piscina
  • Neutralizant al radicalilor liberi cauzati de radioterapie
  • Micoze vaginale
  • Gingivite
  • Paraziti capilari in special la copii
  • Scalp iritat, descuamat, matreata
  • Eritem fesier
  • Pierderi de memorie
  • Colesterol marit
  • Tulburari cardiovasculare
  • Afectiuni osteo-articulare (reumatism, sciatica, etc) 
  • Revitalizant celular

UTILIZARE

  • Utilizat ca atare in masaj facial si corporal
  • Incorporarea 1-2 picaturi in doza zilnica de crema, lapte pentru ten si corp
  • Prepararea de cosmetice naturale pentru tenurile mature devitalizate, ridate in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, ingrediente si activi cosmetici
  • Prepararea de cosmetice naturale pentru tenurile acneice, in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, ingrediente si activi cosmetici
  • Prepararea de cosmetice naturale pentru tenurile uscate, iritate, descuamate, in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, ingrediente si activi cosmetici
  • Prepararea de cosmetice naturale pentru pielea deteriorata, agresata, descuamate (maini, picioare, zone foarte uscate si aspre), in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, ingrediente si activi cosmetici
  • Prepararea de cosmetice naturale pentru tratarea vergeturilor si cicatricilor, in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, ingrediente si activi cosmetici
  • Prepararea de cosmetice naturale pentru pielea delicata a bebelusilor inclusiv creme de scutec, pentru eritem fesier, in combinatie cu alte uleiuri vegetale, extracte de plante si fructe, ingrediente si activi cosmetici
  • Prepararea de cosmetice naturale pentru si dupa plaja, in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, ingrediente si activi cosmetici
  • Prepararea de unguente, balsamuri, pentru tratarea diferitelor afectiuni dermatologice, in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, ingrediente si activi cosmetici
  • Prepararea de unguente, balsamuri, pentru tratarea diferitelor afectiuni osteoarticulare, in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, ingrediente si activi cosmetici
  • Prepararea de sampoane contra parazitilor capilari in special pentru copii
  • Prepararea de sampoane pentru ingrijirea scalpului iritat, matreata, in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, ingrediente si activi cosmetici
  • Prepararea de geluri pentru igiena intima in caz de micoze vaginale
  • Masaj cu ulei de susan inainte si dupa sedintele de radioterapie pentru  neutralizarea radicalilor liberi cauzati de tratament
  • Ulei de masaj pentru si dupa plaja, ulei de susan simplu sau combinat cu alte uleiuri esentiale si vegetale
  • Ulei de masaj tratarea vergeturilor, cicatricilor, afectiunilor dermatologice si osteoraticulare, ulei de susan simplu sau combinat cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice 


COMPOZITIE

  • Ulei de susan 100% pur si natural, obtinut din cultura Biologica, din prima presare la rece a semintelor de susan neprajite, certificat Bio de Ecocert Greenlife 
  • Acizi grasi esentiali: Omega 6-39,8%, Omega 9-41,90%, palmitic-9,40%, stearic-5,80%
  • Alti compusi naturali: Vitamina E (20-50 mg/100 ml) antioxidant natural, Sesamolina si Lecitina antioxidanti naturali, Saruri minerale dintre care cel mai important: Seleniu
  • Denumire: Sesamum Indicum
  • Tara de origine: Mali
  • Importat in UE: Franta


PROPRIETATI ORGANOLEPTICE 

  • Aspect: lichid uleios fluid 
  • Culoare: galben deschis
  • Miros: specific de susan
  • Tusa: uscata, patrunde rapid in piele fara a lasa film gras


 




Pastrare: ulei stabil oxidativ. A se pastra in loc uscat, ferit de lumina si caldura.

 

Prezentare: 100 ml.