Reduceri de 15% la toate produsele in perioada 21.09 - 25.09.2020

Oferta este valabila in limita stocului disponibil si nu se cumuleaza cu alte reduceri

Cosul meu (gol) 0

TOP VANZARI

Tot topul vanzari
Pret redus

Ulei esential de usturoi

ail 5 ml
Reducere 15% 59,08 lei
69,50 lei
EXPEDIERE IN 1-2 ZILE
Producator
IN STOC
Comenzi telefonice: 0721 393 383 Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
Comanda dvs. este pregătită și expediată în termen de 24-48 de ore
Retur al produselor achiziționate în termen de 14 zile

SUNTEM INCANTATI SA VA INFORMAM CA INCEPAND CU DATA DE 28.03.2020, ULEIUL ESENTIAL DE USTUROI ESTE BIO SI PRODUS IN EGIPT.

Desi usturoiul este folosit de mii de ani ca aliment-remediu, uleiul esential a fost produs de abia in epoca moderna, Studii stiintifice au demonstrat ca uleiul esential de usturoi are mult mai multe proprietati vindecatoare decat usturoiul crud.

Una dintre cele mai vechi plante medicinale, usturoiul este folosit in scop terapeutic de mai bine de 5000 de ani. Datorita capacitatii sale de a putea fi cultivat atat in regiunile temperate cat si in regiunile calde si numeroaselor sale proprietati medicinale, usturoiul a devenit din ce in ce mai cautat si apreciat pentru proprietatile sale vindecatoare dat si pentru „puterile”protectoare in practicarea magiei si contra entitatilor malefice.

Scrierile vechi au ajutat la reconstituirea raspandirii usturoiului in jurul lumii. Originar din Orientul Mijlociu, usturoiul ajunge in Egipt acum 2000 i.e.n, de unde se raspandeste in Europa si apoi in America, odata cu descoperirea acesteia.

Studii comparative au demonstrat ca uleiul esential de usturoi are cea mai puternica actiune antioxidanta, in comparatie cu uleiurile esentiale de cuisoare si scortisoara, concluzionand ca derivatii de sulf, constituantii uleiului esential de usturoi, sunt mult mai puternic antioxidanti decat cei de eugenol din celelalte doua uleiuri esentiale.

Uleiul esential de usturoi este un excelent aliat in lupta impotriva radicalilor liberi, molecule foarte reactive implicate in aparitia multor tipuri de cancer, a altor maladii degenerative si cronice, unde stresul oxidativ este foarte mare, sau cele legate de imbatranire.

Moleculele de diallyl sulfid si ajoene confera uleiului esential de usturoi proprietati anticangerigene, impiedicand multiplicarea si raspandirea acestora si protejand organismul de potentiali agenti cancerigeni. In plus, S-allylcysteina, inhiba procesul de cancerogeneza.

Actiunea sa puternic detoxifianta si depurativa contribuie la starea de sanatate a ficatului si a intregului organism, iar proprietatile sale puternic antiseptice, antibacteriene, antivirale si antifungice sunt de netagaduit. Hidrofob, uleiul esential de usturoi ataca membrana fosfolipidica a celulelor bacteriene, creste permeabilitatea acesteia, iar continutul din celule este eliberat, provocand moartea acestora.

Foarte importanta este de asemenea si actiunea sa asupra sistemului cardiovascular. Uleiul esential de usturoi imbunatateste circulatia si microcirculatia, scade tensiunea arteriala, previne ateroscleroza, purifica sangele, contribuie la prevenirea problemelor coronariene, cum ar fi atacurile de cord, angina si ischemie.

Anticoagulant si antiagregant plachetar, previne formarea trobusilor (cheaguri de sange) care prin migrare produc accidente vasculare.

La nivelul aparatului digestiv, distruge germeni patogeni, responsabili de o serie de infectii si afectiuni gastro-intestinale, stimuleaza digestia, regleaza tranzitul intestinal si protejeaza flora intestinala sanatoasa, iar principiile volatile si excitante degajate de uleiul esential in tubul digestiv omoara toti parazitii si ii elimina din organism.

Moleculele de ajoene joaca un rol important in scaderea colesterolului si glicemiei prin inhibarea   sintezei de colesterol LDL (colesterol rau), cresterea concentratie de HDL (colesterol bun) si reducerea concentratiei de zahar in sange.

Echilibrant al sistemului endocrin unul dintre cele mai importante, complexe si inca misterioase sisteme din organism, cu rol covarsitor in reglarea functiilor metabolice care incep cu dezvoltarea, continua cu intretinerea si sfarsesc cu degradarea functiunilor organismului, uleiul esential de usturoi este de un real folos in mentinerera sanatatii, tineretii si longevitatii.

Ca stimulant de exceptie al sistemului imunitar, este un aliat pretios in perioada de iarna, pentru prevenirea maladiilor infectioase.

Foarte complex cu multiple proprietati care aduc beneficii enorme pentru sanatatea organismului, uleiul esential de usturoi are si un mare inconvenient, concentratia mare in allicina molecula care ii confera mirosul puternic si specific, impiedicadu-l sa fie unul dintre cele mai recomandate uleiuri esentiale

 

 

 

 

PROPRIETATI

  • Redutabil antioxidant
  • Puternic antibiotic natural previne si combate infectiile interne, externe, nozocomiale, inclusiv cu Stafilococ auriu
  • Antiseptic, antiviral, antifungic
  • Potentator al antibioticelor chimice si protector contra efectelor secundare ale acestora
  • Purifiant, detoxifiant, diuretic
  • Antiparazitar cutanat
  • Stopeaza caderea parului si stimuleaza cresterea acestuia
  • Activeaza foliculii pilosi stimuleaza cresterea acestora,
  • Elimina substantele nocive de la nivelul scalpului, una din cauzele caderii parului si atrofierii bulbilor pilosi
  • Intareste radacina firului de par
  • Regenereaza si imbunatateste textura firului de par
  • Stimulant al circulatiei sanguine
  • Hyipotensiv
  • Protejeaza si intretine sistemul cardiovascular
  • Anticoagulant, antiagregant plachetar , previne formarea trobusilor (cheaguri de sange) care prin migrare produc accidente vasculare
  • Tonic digestiv,
  • Antiseptic intestinal distruge flora patogena
  • Antiinfectios digestiv
  • Regleaza tranzitul intestinal
  • Antispasmodic
  • Antiparazitar intestinal, vermicid
  • Inhibant al agentilor potential cancerigeni
  • Anticancerigen
  • Anticolesterolemiant, creste concentratia in HDL si diminueaza concentratia de LDL
  • Hipoclicemiant
  • Hipoglicemiant scade concentratia de zahar din sange
  • Echilibrant al sistemului endocrin.
  • Stimulant si fortifiant al sistemului imunitar
  • Stopeaza caderea parului si stimuleaza cresterea acestuia
  • Activeaza foliculii pilosi stimuleaza cresterea acestora,
  • Elimina substantele nocive de la nivelul scalpului, una din cauzele caderii parului si atrofierii bulbilor pilosi
  • Intareste radacina firului de par
  • Regenereaza si imbunatateste textura firului de par
  • Insecticid si larvicid ( insecte, afide, etc) care invadeaza plantele, tantari, muste
  • Aromatizant alimentar

RECOMANDARI

  • Infectii cutanate cu stafilococi, streptococi, vibrio, bacili
  • Mancarimi, pecingini, micoze
  • Ciupituri de insecte
  • Iritatii inflamatii cutanate
  • Bataturi, calozitati, veruci (negi), foarte eficient
  • Paraziti cutanati
  • Stoparea caderii si stimularea cresterii parului
  • Detoxifierea scalpului
  • Mancarimi, iritatii, exces de sebum matreata
  • Infectii bacteriene interne (stafilococi, streptococi, vibrio, bacili)
  • Infectii virale interne
  • Infectii cu ciuperci, mucegaiuri
  • Infectii nozocomiale (intraspitalicesti)
  • Bronsite, gripa, tuberculoza
  • prevenirea si tratarea maladiilor infectioase, epidemiilor
  • Tulburari de ritm cardiac, atacuri de cord, angina, ischemie
  • Ateroscleroza
  • Hipertensiune, hemogliaza (ingrosarea sangelui)
  • Prevenirea formarii cheagurilor de sange
  • Varice, hemoroizi, congestii si staze venoase
  • Infectii si tulburari intestinale infection intestinale
  • Intoxicatii alimentare
  • Intoxicatii hepatice
  • Intoxicatii hepatice
  • Paraziti, viermi intestinali (ascarizi, oxiuri, tenie, etc.)
  • Exces de colesterol
  • Diabet
  • Maladii degenerative, maladii legate de batranete
  • Dezechilibre hormonale
  • Sistem imunitar slabit
  • Prepararea uleiurilor aromatizate, vinegretelor
  • Aromatizarea prepararelor culinare
  • Insecticid pentru plantele infestate
  • Insecticid si antiparazitar extern pentru animale (alungarea mustelor, taunilor, parazitilor cutanati, raie, etc.)

UTILIZARE

  • Bataturi, calozitati, verugi - se aplica punctual ulei esential de usturoi pe zona afectata, a se evita contactul cu pielea sanatoasa (pentru zone mici (negi), bataturi, este suficiente 1 picatura)
  • Infectii, paraziti, micoze cutanate - aplicatii pe zona afectata cu ulei esential de usturoi diluat intr-un ulei vegetal
  • Stoparea caderii si stimularea cresterii parului, purificarea scalpului - ulei esential de usturoi adaugat in sampoane, masti
  • Pentru toate celelalte recomandari - doar uz intern

PRECAUTII

  • A se efectua testul
  • A nu se lasa la indemana copiilor
  • A nu se folosi in perioada sarcinii si alaptarii
  • A nu se folosi pentru copii sub 6 ani
  • A nu se utiliza in difuzare aeriana
  • A nu se utiliza in inhalatii
  • Utilizare cutanata cu prudenta si in concentratii foarte mici (poate provoca iritatii, dermatoze, persoanelor cu piele sensibila, reactiva sau alergica)
  • De evitat utilizarea cutanata in cazul persoanelor cu pielea sensibila, reactiva
  • UTILIZARE INTERNA doar cu avizul medicului, specialistului in apromaterapie

ATENTIE:

  • Miros puternic, foarte persistent si dezagreabil (pentru persoanele care nu suporta mirosul de usturoi), acesta se elimina foarte greu.
  • Pentru a elimina mirosul de usturoi din par, dupa spalarea si limpezirea parului se aplica o masca cu miere, ou si ghimbir.
  • Pentru utilizarea pe cale orala este de preferat ca uleiul esential de usturoi sa fie pus in capsule.

DOZAJ

  • Uleiuri :2 picaturi / 50 ml
  • Sampoane masti: 2 picaturi / 200 ml
  • Aromatizarea preparatelo 1 picatura in preparate, sosuri vinegreta
  • Uleiuri aromatizate- 2-5 picaturi maxim / 1 litru

COMPOZITIE

  • Ulei esential de usturoi, botanic si biochimic definit, obtinut prin distilarea completa in vapori de apa bulbilor din Agricultura Biologica

                100% pur - nediluat in ulei vegetal sau amestecat cu uleiuri cu proprietati asemanatoare
                100% natural - nedenaturat cu molecule de sinteza
                100% integral - nedecolorat, nedeterpenizat, nerectificat, nefractionat

  • Compusi naturali ai plantei care pot provoca alergii: limonene, linalol (specificatie conform Amendamentului nr. 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice/CE 15/2003)
  • Denumire: Allium sativum
  • Tara de origine: Egipt

PROPRIETATI ORGANOLEPTICE

  • Aspect: lichid mobil, limpede
  • Culoare: galben-pal
  • Miros: puternic, aromatic, picant, specific de usturoi proaspat
  • Utilizare: cosmetica, aromaterapie, gastronomie

 

Pastrare: loc uscat, ferit de lumina si caldura. Pentru a se evita raspandirea mirosului, este indicat ca sticluta sa fie pastrata intr-o punga de plastic etansa sau intr-un borcan de sticla

 

Prezentare: 5 ml.

 

 

 

 

 

Distilarea completa este procesul integral de distilare, dupa care nu mai urmeaza a-2-a sau a-3-a distilare, asigurand astfel uleiului esential concentratia maxima de principii active. Uleiurile esentiale pot fi obtinute din distilare completa, prima distilare, a doua distilare, a treia distilare, rezultand uleiuri esentiale de calitati diferite ale caror principii active scad pe masura ce planta sau componenta acesteia este supusa mai multor distilari.

 



 

 

 

Informatiile de pe acest site sunt oferite cu titlu informativ si nu pot fi considerate informatii medicale. Proprietatile, recomandarile si modul de utilizare sunt obtinute din surse de referinta si confirmate prin studii si observatii in mediul stiintific insa nu pot angaja sub nicio forma responsabilitatea noastra. Pentru utilizarea in scop medical, va rugam sa consultati un medic specialist