Cosul meu (gol) 0

TOP VANZARI

Tot topul vanzari

Ulei esential de scortisoara Tamala, dafin indian bio

canelle T 5 ml
42,50 lei
EXPEDIERE IN 1-2 ZILE

Ulei esential de scortisoara tamala bio sau ulei esential de dafin indian, puternic antibacterian cu spectru larg, antifungic si antiparazitar, tonic venos si cerebral cu o multitudine de aplicatii in aromaterapie. Parfumul sau exotic, dulce-picant de mirodenii este foarte apreciat ca nota de mijloc in parfumurile de tip lemnos picant, cu note aromatice.

Producator
IN STOC
Comenzi telefonice: 0721 393 383 Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
Comanda dvs. este pregătită și expediată în termen de 24-48 de ore
Retur al produselor achiziționate în termen de 14 zile

Uleiul esential de scortisoara Tamala sau dafin Indian, este obtinut prin distilarea in vapori de apa a frunzelor unui arbore de talie mica denumit Cinnamomum Tamala sau Cinnamomum Tejpata.Acesta creste in zonele subtropicale si tropicale din Himalaya, Nepal in regiunea Chure unde se recolteaza la o altitudine de 1500 m.

Scortisoara Tamala sau dafin Indian este foarte folosita ca mirodenie in bucataria din India, Nepal, Butan. Din frunzele verzi, de culoare inchisa denumite “tejpat”, foarte asemanatoare cu cele de dafin, de unde si denumirea de dafin indian, se obtine un ulei esential cu parfum dulce, agreabil si picant, de mirodenii.

Scortisoara Tamala este unul dintre ingredientele produsului Ayrvedic Tridjata, iar uleiul esential de scortisoara Tamala este folosit in medicina pentru reglarea circulatiei sanguine, tratarea obezitatii, tonic cerebral, antiparazitar si contra muscaturilor de sarpe.

Odata cu raspandirea in Europa, grecii l-au incorporat in renumitul teriac, unul dintre cele mai vechi si apreciate remedii contra otravii.

In afara de parfumul fin si agreabil, uleiul esential de scortisoara Tamala are o compozitie foarte originala si complexa. Concentratia in linalool si 1,8-cineole, dar si ceilalti compusi biochimici de tip monoterpeni, monoterpenoli, aldehide aromatice, cetone, cumarine, seschiterpeni, limonene, linalool, geraniol, fac din uleiul esential de scortisoara Tamala un ulei  foarte interesant in cosmetica si aromaterapie, cu o vasta arie de aplicare.

Studii efectuate in vivo si in vitro au demonstrat proprietatile puternic antifungice ale uleiului esential de scortisoara Tamala contra fungilor (Trichophyton mentagrophytes, Microsporum microsporum, etc), fiind considerat mai eficient decat antifungicele de sinteza de tip Clotrimazol, Nistatina, Griseofulvina.

De asemenea au fost demonstrate proprietatile antibacteriene si comparate cu Gentamicina, contra Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Klebsiella, Bacillus cereus, Proteus mirabilis, bacterii ce provoaca o serie de maladii pulmonare, digestive, cutanate si urinare, uleiul de scortisoara Tamala fiind aprobat ca medicament si conservant alimentar.

Parfumul sau exotic, dulce-picant de mirodenii este foarte apreciat ca nota de mijloc in parfumurile de tip lemnos picant, cu note aromatice.

PROPRIETATI

  • Purifiant si tonic pentru piele
  • Astringent cutanat
  • Antibacterian puternic cu spectru larg (E. Coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa,
  • Proteus vulgaris, Klebsiella pneumoniae, Bacillus Cereus, Proteus Mirabilis
  • Antiseptic, antiviral
  • Antifungic, (Trichophyton mentagrophytes, Microsporum microsporum, etc)
  • Antiparazitar cutanat si intestinal
  • Analgezic
  • Stomahic, carminativ, digestiv,  favorizeaza digestia gastrica, calmeaza durerile abdominale, impiedica fermentatia alimentelor, favorizeaza eliminarea gazelor
  • Tonic venos, regleaza circulatia sangelui, normalizeaza permeabilitatea si rezistenta vaselor, imbunatateste tonusul  vaselor de sange si a capilarelor,
  • Emenagog, regleaza si favorizeaza menstruatia
  • Relaxant
  • Tonic cerebral si stimulant general
  • Afrodisiac
  • Aroma picanta originala si interesanta

RECOMANDARI

  • Iritatii, roseata, cosuri, lasa pielea fina cu aspect neted si uniform
  • Ten acneic, ten gras cu pori dilatati
  • Infectii cutanate, plagi, rani infectate
  • Micoze, paraziti (purici, capuse, etc)
  • Obezitate, cure de slabire
  • Pneumonie
  • Tulburari cardiace, capilare fragile, circulatie venoasa deficitara
  • Infectii intestinale (diaree, dizenterie)
  • Enterocolite infectioase
  • Digestie dificila
  • Lipsa poftei de mancare
  • Greata, varsaturi
  • Paraziti intestinali
  • Maladii tropicale (amibiaza, febra tifoida)
  • Infectii urinare, cistite, uretrite, pielonefrite, prostatite
  • Afectiuni osteoarticulare, artrite, inflamatii articulare, entorse, reumatism
  • Dureri musculature
  • Tensiuni nervoase, astenie, depresie
  • Stress, oboseala cronica, insomnie
  • Impotenta functionala
  • Parfumerie
  • Gastronomie

UTILIZARE.

  • Incorporarea in creme, lapte, geluri, serumuri sau prepararea de creme, lapte, geluri, serumuri pentru ten acneic, gras, cu pori dilatati ulei de scortisoara Tamala in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale, extracte din plante, activi cosmetici specifici
  • Incorporarea in creme, lapte, geluri, serumuri sau prepararea de creme, lapte, geluri, serumuri pentru ten iritat, cu imperfectiuni, ulei de scortisoara Tamala in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale, extracte din plante, activi cosmetici specifici
  • Incorporarea in unguente, balsamuri, creme sau prepararea de unguente, balsamuri, creme, cataplasme pentru tratarea afectiunilor dermatologice, ulei esential de scortisoara Tamala in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante
  • Incorporarea in unguente, balsamuri, creme sau prepararea de unguente, balsamuri, creme, cataplasme pentru tratarea afectiunilor osteoarticulare si musculare, ulei esential de scortisoara Tamala in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante
  • Prepararea serumurilor uleioase pentru ten acneic, gras cu pori dilatati, in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice.
  • Prepararea serumurilor uleioase pentru tratarea afectiunilor dermatologice, in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice
  • Prepararea serumurilor uleioase pentru tratarea afectiunilor osteoarticulare si musculare,, in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice
  • Infectii bacteriene si virale - masaj cu ulei de scortisoara Tamala diluat intr-un ulei vegetal, difuzare aeriana
  • Oboseala cronica, stress, insomnii - masaj cu ulei de scortisoara Tamala diluat intr-un ulei vegetal, difuzare aeriana
  • Echilibrare psiho-emotionala si mentala - masaj pe coloana vertebrala si talpi cu ulei esential de scortisoara Tamala diluat intr-un ulei vegetal, difuzare aeriana
  • Crearea parfumurilor
  • 1-2 picaturi in preparatele culinare in special cele din bucataria indiana, sosuri, carne, dulciuri, bauturi

PRECAUTII

  • A se efectua testul
  • A nu se lasa la indemana copiilor
  • A nu se depasi concentratia recomandata
  • A nu se utilize pe termen lung
  • A nu se utiliza in timpul sarcinii si alaptarii
  • A nu se utiliza pentru copii sub varsta de 5 ani
  • Utilizare interna doar cu avizul medicului sau  specialistului in aromaterapie

DOZAJ

  • Cosmetice ten: poate fi adaugat in creme, lapte, geluri, uleiuri - 0,5 -1%
  • Unguente, balsamuri, cataplasme: 1-2%

COMPOZITIE

  • Ulei esential de scortisoara tamala, botanic si biochimic definit, obtinut prin distilarea completa in vapori de apa a frunzelor obtinute din cultura biologica

                  100% pur - nediluat in ulei vegetal sau amestecat cu uleiuri cu proprietati asemanatoare 
                  100% natural - nedenaturat cu molecule de sinteza
                  100% integral nedecolorat, nedeterpenizat, nerectificat, nefractionat

  • Compusi naturali ai plantei care pot provoca alergii: linalol si intr-o mica masura, limonene, coumarine, cinnamaldehyde, geraniol, eugenol(specificatie conform Amendamentului nr.7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice/CE 15/2003)
  • Denumire: Cinnamomum Tamala sau Cinnamomum Tejpata
  • Tara de origine: Nepal
  • Pus pe piata UE: Franta

PROPRIETATI ORGANOLEPTICE

  • Aspect: lichid mobil limpede
  • Culoare: galben la galben auriu
  • Miros:  fin si agreabil, aromatic de mirodenii lejer picante
  • Utilizare: cosmetica, aromaterapie, parfumerie, gastronomie

 
 
 
Pastrare: loc uscat, ferit de lumina si caldura
 
Prezentare: flacon cu picurator 5 ml

 

 Distilarea completa este procesul integral de distilare, dupa care nu mai urmeaza a-2-a sau a-3-a distilare, asigurand astfel uleiului esential concentratia maxima de principii active. Uleiurile esentiale pot fi obtinute din distilare completa, prima distilare, a doua distilare, a treia distilare, rezultand uleiuri esentiale de calitati diferite ale caror principii active scad pe masura ce planta sau componenta acesteia este supusa mai multor distilari.

 

Informatiile de pe acest site sunt oferite cu titlu informativ si nu pot fi considerate informatii medicale. Proprietatile, recomandarile si modul de utilizare sunt obtinute din surse de referinta si confirmate prin studii si observatii in mediul stiintific insa nu pot angaja sub nicio forma responsabilitatea noastra. Pentru utilizarea in scop medical, va rugam sa consultati un medic specialist