Reduceri de 15% la toate produsele in perioada 21.09 - 25.09.2020

Oferta este valabila in limita stocului disponibil si nu se cumuleaza cu alte reduceri

Cosul meu (gol) 0

TOP VANZARI

Tot topul vanzari
Pret redus

Ulei esential de busuioc sacru de India bio

basilic S 10 ml
Reducere 15% 50,58 lei
59,50 lei
EXPEDIERE IN 1-2 ZILE

Nu intamplator tulsi este numit, busuioc sacru, mama medicinii naturale sau regina ierburilor. In India exista un adevarat cult, busuiocul sacru fiind considerat aducatorul impacarii si pacii eterne. De altfel si in traditia si religia crestina, busuiocul este considerat sfant.

Gratie proprietatilor sale antiinflamatoare, antiinfectioase, antivirale, antioxidante, purifiante, hipoglicemiante, anesteziante, antidiabetice, antalgice, uleiul esential de busuioc sacru este foarte utilizat in medicina ayurvedica pentru a trata afectiunile aparatului respirator, digestiv, cardiovascular, scaderea concentratiei de glucoza si de colesterol in sange, a diverselor forme de intoxicatie, cat si pentru fortifierea sistemului imunitar.

Producator
IN STOC
Comenzi telefonice: 0721 393 383 Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
Comanda dvs. este pregătită și expediată în termen de 24-48 de ore
Retur al produselor achiziționate în termen de 14 zile

Uleiul esential de busuioc sacru bio este un minunat concentrat complex de uleiuri volatile  care se manifesta in plan fizic, energetic, psihoemotional si spiritual. 

Din familia busuiocului, busuiocul sacru sau tulsi care inseamna "incomparabil" in indiana, este originar din India. In medicina ayurvedica este folosit de mai bine de 5.000 de ani datorita remarcabilelor sale proprietati terapeutice, fiind considerat un veritabil elixir al vietii care favorizeaza sanatatea si longevitatea, forta si protectia.

Nu intamplator tulsi este numit, busuioc sacru, mama medicinii naturale sau regina ierburilor. In India exista un adevarat cult, busuiocul sacru fiind considerat aducatorul impacarii si pacii eterne. De altfel si in traditia si religia crestina, busuiocul este considerat sfant.

Busuiocul sacru este una dintre cele mai adaptogene plante, ajutand organismul sa se adapteze si sa faca fata efectelor psihice devastatoare provocate de stres.

Gratie proprietatilor sale antiinflamatoare, antiinfectioase, antivirale, antioxidante, purifiante, hipoglicemiante, anesteziante, antidiabetice, antalgice, este foarte utilizat in medicina ayurvedica pentru a trata afectiunile aparatului respirator, digestiv, cardiovascular, scaderea concentratiei de glucoza si colesterol in sange si a diverselor forme de intoxicatie, cat si pentru fortifierea sistemului imunitar.

Studii recente au demonstrat eficacitatea uleiului esential de busuioc sacru in cazul intoxicarii organismului cauzata de radiatii. Dr. Bhupesh Patel de la Universitatea Gujarat Ayurved din Jamnagar, considera ca uleiul de busuioc sacru are actiune curativa inclusiv contra gripei H1N1.

In cosmetica, datorita proprietatilor sale antioxidante, uleiul de busuioc sacru este un veritabil aliat al pielii si parului, fiind un ulei esential ideal pentru toate tipurile de ten.Adaugat in creme de toate tipurile, antirid, revitalizante, antiacneice, purifiante, regenerante, uleiul esential de busuioc sacru reda pielii frumusetea, culoarea, tineretea si aspectul de piersica. Pudra de tulsi, impreuna cu pudra de hibiscus, neem, shikakai si alte ingrediente fac parte din componenta renumitelor pudre folosite in India pentru ingrijirea parului si datorita carora indiencele au un par superb.

Puternic tonifiant si echilibrant fizic si psihic, uleiul de busuioc sacru, are calitatea de a reda increderea in sine si de a face fata provocarilor si stresului cauzat de probleme personale, profesionale sau sociale, asupra caruia are efecte remarcabile.

 
 
 
PROPRIETATI

  • Antioxidant, antirid
  • Revitalizant cutanat
  • Purifiant, echilibrant al secretiei de sebum
  • Antiacneic eficace contra bacteriei Propionibacterium acnes
  • Antiinflamator, antiinfectios, antiviral
  • Anesteziant, antalgic, analgezic
  • Reglant al biochimiei sanguine: concentratia in colesterol, zahar si trigliceride
  • Stimulant si fortifiant pe termen lung al sistemului imunitar
  • Tonifiant si echilibrant, fizic, psihic si mental
  • Protector energetic
  • Antidot contra intoxicarii organismului in special provocata de radiatii
  • Aroma culinara

RECOMANDARI

  • Ten ridat, imbatranit
  • Ten gras, incarcat, cu pori dilatati
  • Ten acneic
  • Abcese cutanate, acnee rozacee
  • Ten uscat, devitalizat
  • Par tern, uscat, devitalizat
  • Par gras
  • Raceala, gripa,
  • Tulburari cardiace, hipertensiune
  • Diabet, hipercolesterolemie
  • Intoxicatii, diverse forme de otravire a organismului, in special cele provocate de expunerea la radiatii
  • Sistem imunitar slabit
  • Afectiuni si infectii ale tractului intestinal, constipatie, crampe si gaze intestinale, 
  • Ulcere de stomac pe fond nervos, digestie dificila, indigestii
  • Greata, voma
  • Paludism
  • Contracturi musculare, dureri articulare, artrite, poliartrite, artroze
  • Angoase, insomnii, stres
  • Sistem nervos fragil
  • Lipsa de dinamism, vointa, perseverenta
  • Depresii
  • Epuizare fizica si mentala
  • Protejarea de energii negative
  • In Ayurveda, uleiul esential de busuioc sacru este asociat primei chakre - Muladhara, care este chakra radacinii
  • Aromatizarea preparatelor culinare

UTILIZARE

  • Pentru un ten de piersica -1 picatura de ulei esential de busuioc sacru incorporata in doza de crema zilnica pentru tenuri, ridate, imbatranite, grase, acneice, uscate devitalizate, tenul isi va recapata frumusetea, prospetimea si aspectul fin, catifelat
  • Incorporarea uleiului esential de busuioc sacru in cosmetice pentru ten imbatranit, ridat sau prepararea de cosmetice naturale: creme, lapte, lotiuni, geluri, in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante, ingrediente si activi cosmetici 
  • Incorporarea uleiului esential de busuioc sacru  in cosmetice pentru ten gras, incarcat sau prepararea de cosmetice naturale: creme, lapte, lotiuni, geluri, in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante, ingrediente si activi cosmetici
  • Incorporarea  uleiului esential de busuioc sacru in cosmetice pentru ten acneic, acnee rozacee sau prepararea de cosmetice naturale: creme, lapte, lotiuni, geluri, in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante, ingrediente si activi cosmetici
  • Prepararea de masti pentru tenuri imbatranite, ridate, grase, axcneice, uscate, devitalizate, ulei esential de busuioc sacru, in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si fructe, ingrediente si activi cosmetici specifici
  • Incorporarea uleiului esential de busuioc sacru in cosmetice pentru ten uscat, devitalizat sau prepararea de cosmetice naturale: creme, lapte, lotiuni, geluri, in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante, ingrediente si activi cosmetici 
  • Incorporareauleiului esential de busuioc sacru in balsamuri, unguente cataplasme pentru tratarea abceselor sau prepararea de unguente balsamuri naturale in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si ape florale
  • Incorporarea in balsamuri, unguente cataplasme pentru tratarea afectiunilor osteoarticulare si musculare sau prepararea de unguente balsamuri naturale in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante si ape florale
  • Incorporarea uleiului esential de busuioc sacru in cosmetice pentru par uscat, devitalizat sau prepararea de cosmetice naturale: sampoane, balsamuri, masti, in combinatie cu alte uleiuri vegetale si esentiale, extracte de plante, ingrediente si activi cosmetici 
  • Ulei, serumuri uleioase pentru ten imbatranir, ridat, ulei esential de busuioc sacru, in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice 
  • Ulei, serumuri uleioase pentru ten gras, incarcat, cu pori dilatati, ulei esential de busuioc sacru, in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice 
  • Ulei, serumuri uleioase pentru ten acneic, acnee rozacee, ulei esential de busuioc sacru, in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice
  • Ulei, serumuri uleioase pentru ten uscat devitalizat, ulei esential de busuioc sacru, in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice
  • Ulei de masaj pentru tratarea afectiunilor osteoarticulare sii musculare, ulei esential de busuioc sacru, in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice 
  • Ulei de masaj pentru fortifierea sistemului imunitar, echilibrare si tonifiere fizica, mentala si psihoemotionala, ulei esential de busuioc sacru, in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale specifice
  • Masaj pe plexul solar si la incheietura mainilor in caz de stres, angoasa, insomnii, 1-2 picaturi de ulei esential de busuioc sacru diluat in 10 ml de ulei vegetal
  • Masaj pe cavitatea toracica si pe spate in caz de afectiuni respiratorii, 1-2 picaturi de ulei esential de busuioc sacru diluat in 10 ml de ulei vegetal
  • Crampe abdominale, constipatie, gaze intestinale - cateva picaturi de ulei esential de busauioc adaugate in apa rece. se da amestecul intr-un clocot, se inmoaie un prosop in apa si se aseaza pe abdomen
  • Difuzare aeriana,  pentru dezinfectarea, purificarea si parfumarea aerului. Recomandata in caz de stres, angoasa, insomnie
  • Aromatizarea preparatelor culinare 1-2 picaturi

DOZAJ

  • Ten: 1-1,5%
  • Corp: 1-2%
  • Masaj, balsamuri, uleiuri, unguente: 1-5%

PRECAUTII

  • Ulei esential bogat in eugenol. A se dilua intr-un ulei vegetal in concentratie maxima de 50%
  • A se efectua testul
  • A nu se lasa la indemana copiilor
  • Utilizare interna doar cu avizul medicului, specialistului in aromaterapie

COMPOZITIE

  • Ulei esential busuioc sacru de India  botanic si biochimic definit, obtinut din Cultura Biologica prin distilarea completa in vapori de apa frunzelor de busuioc sacru 

                100% pur - nediluat in ulei vegetal sau amestecat cu uleiuri cu proprietati asemanatoare
                100% natural - nedenaturat cu molecule de sinteza
                100% integral - nedecolorat, nedeterpenizat, nerectificat, nefractionat

  • Compusi naturali ai plantei care pot provoca alergii: eugenol si in concentratie mai mica, geraniol, citronnellol, linalol, citral (neral et geranial), limonene, (specificatie conform Amendamentului nr. 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice/CE 15/2003)
  • Denumire: Ocimum Santum sau Ocinum Tenuiflorum
  • Tara de origine: India
  • Importat in UE: Franta

PROPRIETATI ORGANOLEPTICE

  • Aspect: lichid mobil, limpede 
  • Culoare: incolor la galben 
  • Miros: specific de busuioc, cu note calde si picante
  • Utilizare: cosmetica, aromaterapie, gastronomie 

 
Pastrare: loc uscat, ferit de lumina si caldura.
 
Prezentare: 10 ml.

 

 

 

 

Distilarea completa este procesul integral de distilare, dupa care nu mai urmeaza a-2-a sau a-3-a distilare, asigurand astfel uleiului esential concentratia maxima de principii active. Uleiurile esentiale pot fi obtinute din distilare completa, prima distilare, a doua distilare, a treia distilare, rezultand uleiuri esentiale de calitati diferite ale caror principii active scad pe masura ce planta sau componenta acesteia este supusa mai multor distilari.

 

 

 

 

 

 

Informatiile de pe acest site sunt oferite cu titlu informativ si nu pot fi considerate informatii medicale. Proprietatile, recomandarile si modul de utilizare sunt obtinute din surse de referinta si confirmate prin studii si observatii in mediul stiintific insa nu pot angaja sub nicio forma responsabilitatea noastra. Pentru utilizarea in scop medical, va rugam sa consultati un medic specialist.